Національна збірна України в товариському матчі в Евіані розгромила команду Албанії

Поєдинком з Албанією синьо-жовті завершили програму чергового збору. У завершальній перед відпусткою грі підопічні Андрія Шевченка з рахунком 4:1 перемогли албанців.

Думки про відпочинок не завадили синьо-жовтим заволодіти ініціативою з перших хвилин. На відміну від попереднього спарингу, з марокканцями, цього разу збірна України повністю контролювала хід поєдинку. Номінальні гості раз по раз звільнялися від опіки суперників та знаходили вільні зони для розвитку атак. Албанці ж, які не встигали накривати опонентів при захисті власних воріт, лише кілька разів змусили вступити у гру Луніна, причому найбільша гострота біля його володінь виникала внаслідок обрізок партнерів по команді. Зокрема, цим грішили у першому таймі Соболь та Маліновський.

Але помилки в захисті албанців мали куди більш серйозні наслідки. Уже на 8-й хвилині, перехопивши м’яч на чужій половині поля, українці розіграли швидку комбінацію. Марлос із Ярмоленком прорвалися по центру, але обидва їхні удари були заблоковані захисниками.

Ця зв’язка синьо-жовтих, яка діяла здебільшого ближче до правого флангу, ще не раз створювала гострі моменти і врешті домоглася свого на 31-й хвилині. Марлос виконав чудову вертикальну передачу на Ярмоленка, Андрій відтягнув на себе захисників та відпасував на Коноплянку, і той ударом в один дотик відкрив рахунок. Невдовзі Євген, виконавши перед тим сольний прохід, віддячив Ярмоленку гольовою передачею у відповідь. 0:2.

Наприкінці першого тайму Бєсєдін не реалізував вихід сам на сам із голкіпером, але рахунок великим синьо-жовті все ж таки зробили. Скориставшись втратою суперниками концентрації після призначеного в центрі поля вільного, українці швидко розіграли стандарт. Цього разу Ярмоленку асистував Маліновський. 0:3.

У другому таймі синьо-жовті продовжували домінувати. Селезньов спочатку пробив вище воріт із вигідної позиції, потім перевів м’яч у сітку, але з офсайду, а після чудового пострілу Коноплянки зі штрафного м’яч із верхнього кута витягнув Беріша. Потім Ярмоленко був близький до хет-трику, але м’яч влучив у стійку. Насамкінець албанці відіграли один м’яч — Ндой з-під Караваєва влучно пробив низом у протихід Луніну, але останнє слово залишилося за українцями. Ярмоленко з Коноплянкою після пасу Шапаренка вийшли удвох на воротаря албанців і чітко розіграли нехитру комбінацію.

Товариський матч

Албанія — Україна — 1:4 (0:3)

Голи: Ндой (88) — Коноплянка (31, 90), Ярмоленко (36, 45+2).  

Албанія: Беріша (к), Леньяні (Балай, 46), Хисай, Веселі, Дьїмсіті, Манай (Чикаллеші, 57), Лілай (Айєті, 66), Ндой, Маврай, Рамадані (Чака, 26), Роші (Мемолла, 46).

Запасні: Албан, Гавазай, Ліка, Синдріт.

Тренер: Крістіан Пануччі.

Україна: Лунін, Бутко (Караваєв, 82), Бурда, Кривцов, Соболь, Маліновський (Коваленко, 71), Зінченко (Сидорчук, 71), Марлос (Шапаренко, 57), Коноплянка, Ярмоленко (к), Бєсєдін (Селезньов, 46).

Запасні: Бойко, Матвієнко, Шабанов, Лук’янчук.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція).

Попереджений: Бурда (33).

3 червня. Евіан. Стадіон «Лоран Фурньє». 600 глядачів.

 

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини