Андрій Шевченко: «Позитивний момент у тому, що у складних ситуаціях ми виглядали як команда»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з пресою після матчу з Марокко.

— Чи сподобалася вам гра, чи ви здебільшого нервували?

— Гра була дуже складною. Різниця в підготовці відчувається відразу, тому що Марокко готується до чемпіонату світу, в той час як у наших гравців усі офіційні матчі вже позаду, вже час відпустки. Усе це відображається на полі.

Але я радий, що хлопці у складних моментах проявили характер, діяли компактно. У тих епізодах, коли було складно, ми побачили згуртованість та розуміння ігрової ситуації.

Моменти були і в нас, і в суперників. Можливо, у марокканців трохи більше, оскільки вони фізично виглядали краще. У цілому ж сьогодні ми здобули пристойний результат.       

Утома позначилася у другому таймі, хоча ми й зробили чимало замін. Маліновський, в якого тільки-но закінчилися серйозні поєдинки за клуб, виглядав краще. Решті хлопців було важче. Утім, віддача була стовідсотковою. У цілому я задоволений, була компактність, все нормально.

— Після першого тайму ви провели три заміни, прибравши з поля в тому числі й Ярмоленка. Чи були ці перестановки плановими?

— Так, ці заміни були заплановані, оскільки на нас чекає ще гра з Албанією. У нас лише три флангові гравці та два форварди, тому брак футболістів на деяких позиціях дається взнаки. Треба розподіляти час, відчувається втома. Ярмоленко тільки нещодавно відновився після травми. Я заздалегідь сказав хлопцям, що буду робити багато замін і намагатися дати зіграти в цих двох матчах усім.

— Як оціните гру дебютантів — Бурди та Шапаренка?

— Оціню добре, все нормально. Для такої зустрічі, із суперником, який готується до чемпіонату світу, заряджений на боротьбу, вважаю, вся команда зіграла добре. Наші новачки — молодці.

— У грі з Албанією, мабуть, буде суттєва ротація?

— Спочатку повернемося до місця розташування, подивимося, хто в якому стані перебуває. Але замість тих, хто провів сьогодні 90 хвилин, ми, мабуть, поставимо більш свіжих гравців.

— Чи можете ви вже зараз сказати про користь від цього поєдинку?

— Головний позитивний момент — у тому, що у складних ситуаціях ми виглядали як команда. Не все виходило, але головні якості, бійцівські, ми проявили. Компактність, віра один в одного і гра на нуль — ось головний підсумок.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

24.02.2024 13:00

Звернення президента УАФ Андрія Шевченка

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко в день другої...

Підписатися на новини