Руслан Маліновський: «Навіть у спарингу результат важливий, оскільки це імідж збірної та країни»

Півзахисник національної збірної України поспілкувався з пресою напередодні товариського матчу синьо-жовтих проти команди Марокко.

Ще у неділю Руслан Маліновський виходив на поле у складі «Генка» в рамках плей-офф за право зіграти у кваліфікації Ліги Європи. Команда українця перемогла «Зюльте-Варегем» із рахунком 2:0 і здобула путівку до єврокубку.

Учора Руслан уже приєднався до збірної України, яка проводить підготовку до матчу проти Марокко у французькому Евіані. Півзахисник головної команди країни розповів про свій фізичний стан та очікування від спарингу.

— Найголовніше — виконати наші завдання. Попереду дуже важлива гра з хорошим суперником, який грає у цікавий футбол. Було би непогано перевірити себе на фоні учасника чемпіонату світу.

— Скільки у тебе було вихідних після останнього поєдинку у Бельгії? Готовий фізично до такого відповідального матчу?

— Остання гра була 27 травня, тобто пройшло три дні. Трохи втомився, бо цей сезон видався насиченим, я провів багато матчів. Постійно був щільний графік, тому потрібно правильно відновитися. Фізично почуваю себе добре, це найголовніше.

— В останній грі чемпіонату Бельгії проти «Зюльте-Варегема» твоєму «Генку» вдалося вирішити завдання із потраплянням до Ліги Європи. Наскільки важливим і напруженим був цей матч, в якому ви вважалися фаворитами?

— Тиску взагалі не було, оскільки відчували впевненість у власних силах. Після зими провели дуже якісний відрізок тривалістю у п’ять місяців, зіграли хороші матчі і показали класний футбол. У першому плей-офф зіграли дуже сильно, але трохи не вистачило у стадії завершення атаки, останнього пасу. При цьому моментів було достатньо. Найголовніше, що потрапили до єврокубків, виконали завдання. Матч проти «Зюльте-Варегема» був своєрідним фіналом. Виклалися на повну і отримали цю путівку.

— Виходить, що ти «з корабля на бал»?

— Я би так не сказав, графік звичайний. Провів матч, відновився на базі клубу, а тепер приєднався до збірної. Завжди приємно приїжджати у її розташування. Можливо, емоційний фон допоможе ще швидше пройти процес відновлення.

— Ти не став одразу їхати одразу до Евіана, а вирішив зачекати в автобусі, хоча прилетів на дві години раніше за команду. Хотілося побачитися з хлопцями, чи ти придумав такий розіграш?

— Так, я раніше приїхав і вирішив почекати дві години. Не було сенсу вирушати самому. Звичайно, краще їхати автобусом, поспілкуватися з хлопцями рідною мовою. Уже трошки відвик від неї, адже у Бельгії розмовляю англійською. А тут своя атмосфера, спілкуватися більш комфортно.

— Тобі доводилося тренуватися в Евіані? Як тобі місцеві умови?

— Колись із «Шахтарем» був на зборах. Умови чудові — свіже повітря, хороше поле, чудова погода. Думаю, під час матчу будуть добрі умови, що сприятиме гарному футболу. Сподіваюся, здобудемо перемогу.

— Для гравців важливіше, щоб було два спаринги?

— Звичайно, краще провести дві гри, адже до лав збірної викликали багатьох футболістів. Тренерський штаб має розподілити ігровий час, враховуючи, що перерва між матчами невелика. Цей збір — підготовка до осінніх поєдинків. Треба перевірити футболістів, у збірну прийшли нові хлопці. Всім надається шанс показати себе, добре зарекомендувати. Тренери повинні отримати уявлення про гру футболістів команди. 

— У Марокко мотивація — підготовка до чемпіонату світу. У нас — гра з учасником світової першості. Це гідний варіант для перевірки власних сил?

— Так, суперник дуже пристойний, має якісних футболістів. Буде цікава гра. Гравці Марокко поважають нас, знають, що в України гарна збірна. Потрібно виходити на поле і показувати змістовний футбол. За максимальної самовіддачі буде позитивний результат.

— Наскільки він важливий?

— Дуже важливий, оскільки це імідж збірної та країни. Ми гратимемо проти учасника чемпіонату світу, у складі команди Марокко багато технічних футболістів, які захищають кольори європейських клубів. 

— Як оцінюєш шанси обох команд на перемогу?

— Проти Марокко граємо вперше, тому, щоб нікого не ображати, оціню шанси як 50 на 50.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.04.2024 16:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Руслан Маліновський

У відборі Євро-2024 півзахисник італійського «Дженоа» Русл...

20.03.2024 13:00

Руслан Маліновський: «Потрібно з перших хвилин взяти гру у свої руки, бути готовими до боротьби»

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський поділився очікуваннями...

17.03.2024 15:43

«Дженоа» Руслана Маліновського виборов нічию в матчі чемпіонату Італії

У межах 29-го туру італійської Серії А «Дженоа» півзахисни...

10.03.2024 10:00

«Дженоа» Руслана Маліновського зазнав домашньої поразки в матчі італійської Серії А

У матчі 28-го туру італійської Серії А «Дженоа» півзахисни...

Підписатися на новини