Олександр Караваєв: «На зборі багато тактичних занять, у тому числі й для захисників»

Захисник луганської «Зорі» Олександр Караваєв розповів про свій настрій і про майбутній матч збірної проти команди Марокко, який відбудеться 31 травня у Швейцарії.

— Олександре, з яким настроєм ви приїхали до табору збірної України?

— Настрій гарний. Незважаючи на те, що в партнерів по клубу вже почалася відпустка, збірна — це радість, можливість захищати честь своєї країни. Також радий побачити в національній команді хлопців, які виступають у зарубіжних клубах.

Зараз готуємося до контрольної гри за запланованою тренерським штабом програмою. Ми вже звикли до вимог Андрія Шевченка, знаємо, чого від нас вимагають, тому на тренуваннях відпрацьовуємо свої навички і втілюємо їх у життя на футбольному полі. За ці дні встигли отримати необхідне навантаження і тепер готові до матчів. Багато було й тактичних занять, у тому числі для представників захисної лінії, щоб ми розуміли, як перебудовуватися й діяти в різних ситуаціях.

— У суперника буде висока мотивація добре зіграти з Україною. Марокканські футболісти намагатимуться проявити себе, щоб взяти участь у чемпіонаті світу. Як справи з мотивацією у збірної України?

— У товариських матчах повино бути не менше відповідальності. Андрій Шевченко підкреслював, що її має бути навіть більше, тому що це вже безпосередня підготовка до старту в Лізі націй. Потрібно викладатися більш ніж на сто відсотків, хоч попереду і товариські матчі. Наставник підкреслював, що навіть у таких поєдинках треба виконувати те, чого хоче від нас тренерський штаб.

— Що скажете про збірну Марокко?

— Ми вже вивчаємо цю команду, дивилися моменти її ігор. Це гідний суперник, досить подивитися на його склад. Багато футболістів виступає в європейських клубах. Це технічна команда, яка грає у швидкий футбол. Марокканці люблять тримати м'яч. Тому ми очікуємо цікавого і складного матчу.

— Як оцінюєте свій фізичний стан з огляду на завершення футбольного сезону?

— Як пристойний. Ми в тонусі. Після останнього туру в чемпіонаті минув тиждень, тому вже є свіжість і готовність вийти на поле. Почуваюся добре і готовий грати. Думок про відпустку немає...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Караваєв

У відборі Євро-2024 універсальний футболіст київського «Динамо&r...

15.03.2024 11:00

Олександр Караваєв: «Після такої виснажливої дороги обов’язково треба зробити пробіжку, фізичні вправи...»

Захисник збірної України Олександр Караваєв розповів про початок підго...

04.06.2022 20:21

Олександр Караваєв: «Ми розуміємо, що попереду — найважливіша на даний момент гра в нашому житті»

Захисник національної збірної України Олександр Караваєв поділився дум...

04.07.2021 17:03

Олександр Караваєв: «Нам потрібно дуже багато уваги приділяти стандартам»

Захисник національної збірної України Олександр Караваєв прокоментував...

Підписатися на новини