Фінал Ліги чемпіонів: «Реал» у Києві переміг «Ліверпуль» й здобув кубок утретє поспіль

У фінальному поєдинку на київському НСК «Олімпійський» трофей найголовнішого клубного турніру Європи виборов мадридський «Реал».

Стартові хвилини зустрічі залишилися за «Ліверпулем». Футболісти англійського клубу вигравали майже всі спірні м’ячі та декілька разів загрозливо наближалися до воріт «Реалу», але всі їхні удари були заблоковані захисниками мадридців.

Потроху «вершкові» налагодили контроль м’яча, і, як наслідок, Кріштіану Роналду продерся правим флангом до воріт суперників, але його постріл із гострого кута виявився невлучним.

Головними ж подіями першого тайму стали вимушені заміни через травми гравців обох команд. Причому втрата «Ліверпуля» виглядала більш вагомою — мерсисайдці втратили свою головну зірку, Мохамеда Салаха, у той час як у «Реалу» пішов із поля правий захисник Карвахаль.

Незадовго до перерви м’яч опинився у воротах «Ліверпуля», але гол Бензема не був зарахований через офсайд. На початку другого тайму спочатку Іско влучив у поперечину, а потім Бензема все-таки оформив гол за правилами. На 51-й хвилині незбагненної помилки припустився воротар англійців. Каріус, намагаючись ввести рукою м’яч у гру, влучив у виставлену ногу французького форварда мадридців. 1:0.

Відігрався «Ліверпуль» досить швидко. Після кутового Ловрен виграв повітря, а Мане з близької відстані переправив м’яч у сітку. 1:1. Але не пройшло й 10-ти хвилин, як «Реал» знову опинився попереду. Розмашиста атака іспанської команди завершилася подачею Марсело й чудовим ударом Бейла в падінні через себе. 2:1.  

Фото Павла Кубанова

Мерсисайдці доклали чимало зусиль, аби відігратися знову. Мане був близький до того, щоб оформити дубль, але влучив у стійку. Але Каріус удруге підвів свою команду, випустивши м’яч із рук у ворота після нескладного удару Бейла з далекою відстані. 3:1, і «Реал» утретє поспіль виграє фінальний поєдинок Ліги чемпіонів. Загалом же «вершкові» оформили перемогу у головному клубному турнірі Старого Світу у 13-й раз.

Ліга чемпіонів

Фінал

«Реал» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 3:1 (0:0)

Голи: Бензема (51), Бейл (64, 83) — Мане (55).

«Реал»: Навас, Карвахаль (Начо, 37), Варан, Рамос (к), Марсело, Модрич, Каземіро, Кроос, Іско (Бейл, 61), Бензема (Асенсіо, 89), Кріштіану Роналду.

Запасні: Касілья, Тео Ернандес, Лукас Васкес, Ковачич.

Тренер: Зінедін Зідан.

«Ліверпуль»: Каріус, Александер-Арнолд, Ловрен, ван Дейк, Робертсон, Мілнер (Джан, 83), Хендерсон (к), Вейналдум, Салах (Лаллана, 31), Фірміно, Мане.

Запасні: Міньйоле, Клайн, Клаван, Морено, Соланке.

Тренер: Юрген Клопп.

Арбітр: Милорад Мажич (Сербія).

Попереджений: Мане (82).

26 травня. Київ. НСК «Олімпійський». 61 561 глядач.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини