«Фестиваль чемпіонів» у центрі Києва розпочав свою роботу!

У четвер, 24 травня на Хрещатику відбулося урочисте відкриття «Фестивалю чемпіонів» — щорічної події, яка проходить у місті, що приймає фінали Ліги чемпіонів УЄФА серед жіночих та чоловічих команд.

На початку святкової церемонії міський голова Києва Віталій Кличко разом з амбасадором жіночого фіналу Ією Андрущак та відомим у минулому гравцем збірної Бразилії Кафу, який замінив на події Андрія Шевченка, представили гостям свята трофеї турнірів, що повернулися до столиці після туру українськими містами. Тож усі бажаючі отримали ще одну нагоду сфотографуватися з кубками Ліги чемпіонів.

Щодо самого свята, то «Фестиваль чемпіонів» проходитиме в самому центрі міста й передуватиме фіналу Ліги чемпіонів. Розваги, музика та цікаві футбольні активності — усе це буде представлено на святковому заході, який щорічно організовує УЄФА та його партнери. Вхід на фестиваль — безкоштовний, а відвідувачі матимуть шанс насолодитися святом Ліги чемпіонів, зробити фото з кумирами, виграти призи від партнерів, взяти участь у конкурсах та пограти у футбол.

«Фестиваль чемпіонів» відкритий із четверга, 24 травня до неділі, 27 травня за наступним графіком:

Четвер—п’ятниця (24—25 травня) — 11.00—23.00.

Субота (26 травня) — 11.00—20.00.

Неділя (27 травня) — 11.00—21.00.

У рамках програми фіналу Ліги чемпіонів відбувається й «Чемпіонат рівних», у якому беруть участь команди безпритульних, людей з інвалідністю та дітей і який проходить у рамках кампанії УЄФА Equal Game («Рівна гра»). Змагання відкрили мер Києва Віталій Кличко та Ія Андрущак, символічно ввівши м‘яч у гру. Мер столиці наголосив, що популяризація таких турнірів має на меті розвиток масового футболу, роботу з безпритульними та людьми, які потрапили до складної життєвої ситуації. «Футбол — гра мільйонів! Незалежно від статі, віку, фізичних особливостей та соціального статусу! Це основні принципи, які пропагує УЄФА в рамках кампанії «Рівна гра». Кожен бажаючий повинен мати можливість насолоджуватися грою у футбол. Незалежно від того, хто ви, звідки чи як ви граєте. Цей турнір мотивує учасників, надає їм упевненості у власних силах, віри в себе», — відзначив Віталій Кличко.

Серед особливо яскравих і найбільш очікуваних подій — Турнір чемпіонів (Ultimate Champions Tournament), який щорічно проводиться під час фіналів Ліги чемпіонів. Цього року він обіцяє бути ще більш захопливим і видовищним, адже в Києві змагатимуться чотири команди, а не дві, як раніше, і на поле вийде ще більше зірок футболу. Гравці виступатимуть в одній із чотирьох команд — легенд «Реалу» і «Ліверпуля», зірок Ліги чемпіонів або в команді Андрія Шевченка. На полі, встановленому безпосередньо у фан-зоні, команди, складені з п'яти футболістів, проведуть 30-хвилинні матчі, а переможці двох півфіналів зустрінуться у вирішальному поєдинку.

Фото Павла Кубанова

Крім цього, відвідувачі фестивалю, які вирішать завітати до галереї чемпіонів УЄФА, побачать найяскравіші моменти з попередніх фіналів чоловічих та жіночих змагань. А у всіх гостей свята буде можливість взяти автограф у легенд Ліги чемпіонів та амбасадорів турніру.

Відзначимо, що у столиці напередодні фіналу Ліги чемпіонів, окрім власне Хрещатика, облаштують ще кілька фан-зон. Дві — для вболівальників команд-фіналістів. Місце збору фанатів «Ліверпуля» — у парку Шевченка, уболівальників «Реала» — біля палацу «Україна». Фан-зона на Контрактовій площі стане єдиним місцем, де матч «Реал» — «Ліверпуль» покажуть у прямому ефірі на величезному екрані.

А останній день роботи «Фестивалю чемпіонів», 27 травня, буде поєднаний із Днем Києва, тож приємних сюрпризів і несподіванок буде достатньо і в неділю.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.12.2018 13:49

2018: головні події року в українському футболі

Рік, що минає, залишив в історії українського футболу помітний слід. У...

31.05.2018 00:03

Підсумки фіналів Ліги чемпіонів. Київ відвідало більше 300 тисяч туристів

30 травня в Києві відбулася підсумкова прес-конференція, присвяче...

27.05.2018 12:20

«Фестиваль чемпіонів» на Хрещатику за три дні прийняв понад 100 тисяч людей

26 травня на «Фестивалі чемпіонів» у Києві нон-стоп тривал...

Підписатися на новини