У Києві відбулося чергове засідання Виконкому УЄФА

24 травня в київському готелі «Інтерконтиненталь» відбулося чергове засідання Виконавчого комітету УЄФА. Головував на ньому президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін. 

Виконком прийняв рішення щодо місця проведення фіналів єврокубків 2020 року, а також затвердив календар фінальної частини чемпіонату Європи 2020 року. Окрім того, він обговорив регламент ліцензування клубів та фінансового Fair Play і регламент різних юнацьких турнірів.

Фінал Ліги чемпіонів 2020 року відбудеться на Олімпійському стадіоні в Стамбулі. Це 76-тисячна арена, де проходив вирішальний поєдинок ЛЧ у 2005 році. Тоді англійський «Ліверпуль» у серії пенальті переграв італійський «Мілан», за який виступав нинішній тренер збірної України Андрій Шевченко.

Фінал Ліги Європи у 2020 році відбудеться на стадіоні «Енерга» в польському Гданську. На цій арені, яка вміщує 41 тисячу глядачів, домашні поєдинки проводить польська «Лехія». У 2012 році тут проходили матчі європейської першості, яку приймали Польща та Україна.

Далі виконавчий комітет визначив місце проведення поєдинку за Суперкубок УЄФА 2020 року. Серед претендентів на організацію матчу, в якому зустрічаються переможці Ліги чемпіонів та Ліги Європи, було відразу вісім стадіонів. Однак виграла конкурентну боротьбу арена «Драгау» в Порту, яка вміщує 52 тисячі глядачів. На цій арені проводилися поєдинки чемпіонату Європи-2004.

На засіданні в Києві також було прийнято рішення про проведення жіночого фіналу Ліги чемпіонів 2020 року у Відні на стадіоні імені Франца Хорра.

Також Виконком УЄФА в Києві затвердив розклад фінального турніру чемпіонату Європи 2020 року, який пройде у 13-ти містах континенту. Його прийматимуть: Мюнхен, Баку, Рим, Копенгаген, Бухарест, Амстердам, Дублін, Більбао, Будапешт, Брюссель, Глазго, Санкт-Петербург і Лондон. 

Півфінальні зустрічі та фінал відбудуться на лондонському «Уемблі».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.09.2021 22:55

Футбольні легенди України підтримали позицію президента УАФ у питанні так званої «Суперліги»

Легенди українського футболу Олег Блохін, Ігор Бєланов, Олексій Михайл...

20.04.2021 23:21

Александер Чеферін: «Європейський футбол базується на чіткій моделі, яка витримала перевірку часом»

Під час свого виступу на 45-му Конгресі УЄФА, в якому взяв участь през...

07.09.2019 12:56

Сайт УЄФА розповів про візит Александера Чеферіна до України

На офіційному сайті Союзу європейських футбольних асоціацій опублікова...

05.09.2019 16:42

Александер Чеферін: «В України у Виконкомі УЄФА є чудовий лобіст. Це дуже сильний представник!»

5 вересня у столичному Будинку футболу відбулася робоча зустріч п...

Підписатися на новини