Богдан Бутко: «Після матчу з «Динамо» одразу перелаштуємося на збірну»

Захисник донецького «Шахтаря» Богдан Бутко в інтерв'ю офіційному сайту Федерації футболу України розповів про мотивацію на останній тур чемпіонату країни та найближчий збір національної команди.

— Богдане, останній тур чемпіонату України «Шахтар» проведе в ранзі чемпіона. Як ви будете шукати мотивацію на завершальний матч проти «Динамо»?

 Звичайно, ми вже перебуваємо у статусі чемпіонів та володарів Кубка країни. Матч із киянами в турнірному плані нічого не вирішує. Але всі гравці «Шахтаря» чудово усвідомлюють, що ми будемо грати проти нашого найпринциповішого суперника в чемпіонаті країни. Тому ніякої розслабленості точно не буде. Ми хочемо виграти, щоб закріпити наше чемпіонство і в гарному настрої закінчити сезон.

— Як можна обіграти «Динамо» на його полі?

 Нещодавно ми здобули перемогу над динамівцями у Кубку в Дніпрі. У чемпіонаті останнім часом статистика зустрічей із киянами погіршилася, ми не вигравали. Тому треба довести, що ми чемпіони і можемо виграти в Києві. Якщо «Динамо» перемогло нас у Харкові, то чому ми не можемо зробити це на його полі? У цьому немає ніякого надзавдання, усе можливо.

— Чи додасть «Шахтарю» мотивації той факт, що Паулу Фонсека прийняв рішення й надалі працювати в команді, підписавши новий контракт?

 Звичайно. Ми всі щасливі від цієї події. Паулу вже два роки очолює «Шахтар», і це були відмінні два роки. Ми виграли чемпіонат, Кубок, добре грали в Лізі чемпіонів. Я теж вдячний тренеру, що він мені довіряє, і намагаюся виконувати вимоги тренерського штабу.

— За кілька днів після поєдинку з «Динамо» ви приїдете до розташування збірної України. Як уникнути відпускного настрою?

 Звичайно, в кінці сезону такі думки можуть бути присутні. Але ми професіонали й повинні швидко перебудовуватися. І хоча, дійсно, сезон уже добіг кінця, у збірної буде повна концентрація, тому що до головної команди країни ми завжди приїжджаємо з піднесеним настроєм.

— Чим важливі для збірної товариські матчі?

 Вони необхідні. Головне не ім'я суперника, а те, що ми збираємося разом, тренуємося. В Андрія Шевченка в таких матчах є можливість використовувати різних футболістів і награвати зв'язки. Якщо просто приїжджати до збірної відразу на офіційні ігри і не проводити товариських поєдинків, то в нас нічого не вийде. Такі матчі потрібні, і ми будемо в них теж намагатися досягти максимального результату, аби належним чином підготуватися до поєдинків у Лізі націй.

Підписатися на новини