Фінал Ліги чемпіонів УЄФА-2017/2018: цікаві факти та цифри

«Реал» (Мадрид, Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія)

Команди

Лави запасних: лава запасних ФК «Реал» (Мадрид) розташовуватиметься праворуч від тунелю, якщо дивитися на неї з головної трибуни; лава запасних ФК «Ліверпуль» буде ліворуч.

Уболівальники: фани «Реалу» розмістяться за воротами праворуч (південь), якщо дивитися на поле з головної трибуни; фани «Ліверпуля» будуть ліворуч (північ).

Стадіон і люди

Під час фіналу НСК «Олімпійський» зможе вмістити 63 000 вболівальників. Стадіон було реконструйовано до Євро-2012, під час якого він прийняв п’ять матчів, включно з фіналом. Він є домашньою ареною для національної збірної команди України, а також для ФК «Динамо» (Київ) в єврокубкових змаганнях, УПЛ та Кубку України. НСК — це національний спортивний комплекс.

Фани: 17 000 квитків було призначено для прихильників кожного клубу (загалом — 34 000); 6 700 квитків були доступними для вболівальників з усього світу на сайті uefa.com. Місце зустрічі вболівальників ФК «Реал» (Мадрид) — площа біля станції метро «Палац Україна», фани «Ліверпуля» збиратимуться в парку Шевченка. Щорічний «Фестиваль чемпіонів УЄФА» пройде на Хрещатику. Фестиваль відкриється о 10.40 у четвер, 24 травня і триватиме до неділі, 27 травня.

Персонал: близько 400 людей з УЄФА, «T.E.A.M. Маркетинг» та місцевого організаційного комітету (включно з Федерацією футболу України).

Волонтери: 507 (охоплюють стадіон, центр міста, аеропорти).

Транспорт: 201 автомобіль/174 водія.

Амбасадор фіналу Ліги чемпіонів УЄФА: колишній нападник та чинний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко, який виграв Лігу чемпіонів 2003 року у складі італійського «Мілана».

ТБ та медіа

Медіа: близько 1 800 представників бродкастингу; 550 представників преси, 160 фотографів та техніків.

Бродкастинг: УЄФА за підтримки медіа-групи «Україна»; HD i UHD/4K виробництво із 40 камерами.

Зйомка в режимі віртуальної реальності: 12 камер, включаючи сім камер 360 градусів у режимі Live.

ТБ та обладнання: 12 000 квадратних метрів телевізійного компаунду, розділеного на чотири зони для 1 800 акредитованих представників бродкастингу; 130 ТБ- та радіокоментаторських позицій, вісім студій з оглядом поля, п'ять презентаційних позицій на трибуні, три внутрішні студії, 19 презентаційних позицій біля поля, 14 позицій для флеш-інтерв’ю.

Світова телевізійна аудиторія: матч буде показано у більш ніж 200 країнах з аудиторією з прогнозованим охопленням у 350  мільйонів глядачів.

Церемонія відкриття фіналу

Відома співачка, мультиплатинові альбоми якої продаються в усьому світі, Dua Lipa виступить на НСК «Олімпійський» перед початком матчу. Вона виконає свої хіти IDGAF та New Rules. Мешканка Лондона є наймолодшою соло-виконавицею, що досягла мільярду переглядів в YouTube. Гімн Ліги чемпіонів УЄФА виконає 2Cellos — хорватський дует віолончелістів Луки Шуліча та Степана Хаусера.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.05.2018 00:44

Квитки на фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Офіційна заява ФФУ

Сьогодні у ЗМІ та соцмережах з’явилася інформація про те, що Фед...

26.05.2018 14:01

Київський фінал Ліги чемпіонів. Від Лос-Анджелеса до Токіо та від Ліверпуля до Кейптауна

У Лос-Анджелесі пряма трансляція фіналу в Києві розпочнеться...

Підписатися на новини