WU-16: збірна України втратила перемогу на останніх секундах

17 травня дівоча збірна України до 16-ти років зіграла другий матч на Турнірі розвитку УЄФА, який триває у Фінляндії. Суперниками підопічних Валерія Паламарчука стали футболістки з Польщі.  

Зі стартових хвилин матчу стало зрозуміло, що українки дадуть бій. Саме наша збірна доволі швидко заволоділа ініціативою, і перших хвилин десять гра проходила переважно на половині поля полячок. Вже на 11-й хвилині наші футболістки розіграли чудову триходівку, та Надія Іванченко не встигла замкнути передачу на дальній стійці.

Ближче до середини тайму гра вирівнялася. Все більше боротьби точилося в центрі поля. Головною загрозою з боку Польщі були удари з дальньої відстані. Один з них прийшовся в поперечину наших воріт. На цей момент жовто-сині відповіли двома небезпечними ударами Юлії Христюк, але на рахунок вони так і не вплинули.

Заміни після перерви додали активності в грі наших дівчат. На 43-й хвилині прорив Ірини Кушнір мала замикати Анастасія Шульженко — повз ворота. А вже через деякий час сама Ірина створила гольовий момент, проте в останній момент захисники суперниць вибили м’яч на кутовий. Гол назрівав, і результативний удар вийшов у капітана команди — Юлії Христюк, яка потужним ударом під поперечину вивела свою збірну вперед. 1:0. 

Полячки трохи запанікували, і цим могли скористатися наші футболістки, та брак майстерності дався взнаки. Під завісу матчу команди обмінялися гострими моментами, а точніше, ударами в поперечину воріт. Нещасливою для українок стала п’ята додана хвилина і штрафний біля власного карного майданчика. Після виконання стандарту гравець червоно-білих першою зіграла на добиванні, потужним ударом пробивши всю оборону і кіпера — 1:1.

Згідно регламенту змагань, після нічийного результату команди мають визначити переможця у серії післяматчевих пенальті. Переможець цієї серії здобуває два очки, а інша команда — один заліковий бал. У футбольній лотереї більш успішними стали футболістки збірної Польщі, які з рахунком 5:3 святкували перемогу.

Завершальний матч у рамках турніру збірна України проведе 19 травня проти збірної Угорщини, яка свій матч програла футболісткам із Фінляндії — 0:3.

Турнір розвитку УЄФА 

Україна (WU-16)  Польща (WU-16)  1:1 (по пенальті 3:5)

Голи: Христюк (55) — Качор (80+5).

Україна (WU-16): Петровець, Стрельцова (Шульженко, 41), Корнацька (Годунко, 62), Христюк (к), Іванченко (Кушнір, 41), Котик, Зубач, Бордюг (Смеречинська, 62), Тян (Мущенська, 41), Кревська, Немець (Шмандровська, 62, Мельник, 80+2).

Становище команд після 2-го туру:

1. Фінляндія — 6 очок (м’ячі 6—0)

2. Угорщина — 3 (6—6)

3. Польща — 2 (4—7)

4. Україна — 1 (1—4)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини