У Миколаєві представили соціальний проект «Відкриті уроки футболу»

26 квітня в Миколаєві на стадіоні в парку Перемоги урочисто стартував всеукраїнський соціальний проект ФФУ «Відкриті уроки футболу».

Основна мета проекту — соціалізація дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У даному соціальному проекті взяли участь понад 200 дітей, 60 % з яких належать до соціально незахищених верств населення: діти-переселенці, сироти, напівсироти, діти учасників АТО, діти, які перебувають під опікою, а також діти з багатодітних сімей.

Ідея проекту полягає в тому, щоб за допомогою футболу долучити підростаюче покоління до здорового способу життя й показати доступність занять спортом для всіх бажаючих, незалежно від статі, віку і статусу.

Зі вступним словом до присутніх звернулися голова Федерації футболу Миколаївської області Олександр Пасічний, а також представник Миколаївського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту України Світлана Юсупова.

Серед почесних гостей фестивалю також були присутні гравці МБК «Миколаїв-2» і миколаївська команда вищої ліги з волейболу «Южанка», які разом із учасниками та волонтерами провели розминку.

Поле спортивного містечка розбили на 12 ігрових зон, за якими були закріплені 12 волонтерів. Кожен волонтер відповідав за спортивну гру, в якій разом із дітьми відточував спортивну майстерність у різних естафетах і вправах.

Волонтерами турніру виступили психологи, медики, поліцейські, представники Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти та вчителі фізичної культури і спорту зі шкіл Миколаєва. 

Регіональний координатор проекту «Відкриті уроки футболу» в Миколаївській області Володимир Ефімако розповів про важливість подібних проектів для розвитку підростаючого покоління:

«Я вважаю цей соціальний проект, ініційований Федерацією футболу України, дуже важливим з огляду на ситуацію в країні. Є багато дітей, які змушені проживати не вдома, і наше завдання через гру у футбол надавати їм підтримку й увагу, об'єднувати і прищеплювати корисні спортивні звички».

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини