У Павлограді пройшли «Відкриті уроки футболу»

У понеділок, 23 квітня в Павлограді стартував національний соціальний проект Федерації футболу України «Відкриті уроки футболу».

Цей проект, використовуючи концепцію розважального футболу, сприяє формуванню в дітей здорового способу життя, залученню їх до регулярних занять найпопулярнішою у світі грою. Не можна також не зазначити, що проект реалізується у співпраці з ЄС, Міністерством освіти і науки України та Департаментом у справах дітей Міністерства внутрішніх справ України.

Реалізація соціального спортивного проекту на Дніпропетровщині стала можливою завдяки підтримці федерацій футболу міста Дніпро та Дніпропетровської області, Дитячо-юнацької футбольної ліги Дніпропетровської області та FDO-футзал Дніпропетровської області.

Павлоград же став першим містом у Дніпропетровській області, де стартували «Відкриті уроки футболу». На стадіоні «Шахтар» зібралися близько 200 учнів загальноосвітніх шкіл міста, а також їхні вчителі та тренери, щоб навчитися на відкритих уроках на свіжому повітрі «фішкам» професіонального та вуличного футболу. Відкриті уроки включають у себе ігри, уроки, змагання, конкурси та різноманітні заходи за принципом «футбол для всіх». І головний наголос організатори зробили не на досягненні результатів, а на веселих іграх, під час яких кожен учасник мав змогу відсвяткувати свій, нехай і невеликий, успіх.

Слід зазначити, що близько 50 % складу новостворених шкільних футбольних команд — це діти-переселенці з окупованих територій, які проживають та навчаються в Павлограді. Про це повідомив координатор проекту в Дніпропетровській області Ярослав Дерев’янко.

«Головна мета проекту — залучити дітей до занять спортом, щоб після цих п’ятиденних уроків під відкритим небом вони не тільки полюбили футбол та створювали свої дворові команди, але й записуватися до гуртків дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. Також ми зробили акцент на тому, щоб у складі команд для цих відкритих тренувань були діти-переселенці. Таким чином ми відволікаємо їх від жахливих подій на сході України. Ми не хочемо, щоб вони почувалися тут якимись відчуженими та особливими», — додав координатор. 

Цікаво, що серед різновікових школярів було багато дівчат, які теж приїхали на відкриті уроки футболу. Тож головне гасло проекту— «Футбол для всіх!» — дійсно підтвердилося. 

До речі, разом із футбольними тренерами з дітьми займалися і представники Павлоградського відділу поліції. Вони розповідали та показували школярам, як поліція працює та охороняє громадський порядок на стадіонах під час футбольних матчів. Діти навіть могли приміряти обмундирування поліціянтів — захисний шолом, бронежилет та металевий щит.

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини