Семінар арбітрів Прем’єр-ліги: аналіз матчів та фізичні тести

23-го та 24 квітня в Будинку футболу та на НТК ім. В. Баннікова відбувався плановий дводенний семінар для всіх арбітрів та асистентів арбітрів української Прем’єр-ліги.

Робота семінару складалася з двох етапів. У перший день вітчизняні арбітри провели нараду з головою Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі, а потім працювали з членами комітету, розібравши ігрові моменти останніх матчів УПЛ. На другий день на них очікував проміжний тест ФІФА з фізичної підготовки, який арбітри складають протягом футбольного сезону чотири рази. Цей тест був останнім у поточному сезоні.

Зустрічі з арбітрами УПЛ профільний комітет національної асоціації проводить щомісяця, що надає можливість його голові Лучано Лучі зосередити увагу арбітрів на суперечливих епізодах та трактуваннях різноманітних ситуацій.

Так, цього разу арбітри переглянули нарізку моментів поєдинків останніх турів, на яких вони працювали, розібравши суперечливі епізоди. Також Лучано Лучі акцентував їхню увагу на вирішальних матчах фінішу чемпіонату України. Адже в цих поєдинках буде вирішуватися турнірна доля багатьох команд — у боротьбі як за медалі, так і за місце під сонцем в елітному дивізіоні. Тому арбітрам УПЛ треба бути максимально уважними, швидко та неупереджено реагувати на ігрові моменти та бути сконцентрованими протягом кожного матчу.

«Я дивлюся всі матчі, оцінюю роботу кожного, незалежно від того, на якій грі ви працюєте і яке вона має турнірне значення для команд, — звернувся на семінарі до арбітрів УПЛ Лучано Лучі. — Мушу зробити вам комплімент за вашу роботу, але з маленьким застереженням: цей високий рівень треба підтримувати і в жодному разі не знижувати планку свого професіоналізму. Попереду на вас чекають ще більш важливі, вирішальні матчі чемпіонату. Тому всіх вас, і особливо асистентів арбітрів, я прошу бути максимально зосередженими. Упевнений, що ви зможете закінчити футбольний сезон на мажорній ноті».

Також голова комітету звернув увагу на перший дивізіон українського чемпіонату, попередивши арбітрів УПЛ про необхідність бути готовими до роботи на вирішальних іграх лідерів першості: «У першій лізі кілька команд претендуватимуть на підвищення в класі, тому кожен із останніх турів буде надзвичайно непростим. На окремих зустрічах, які матимуть підвищену складність, працюватимуть бригади арбітрів із Прем’єр-ліги».  

Наступного дня після теоретичного та відеоаналізу суперечливих епізодів останніх ігор арбітри складали фізичний тест ФІФА. Приємно, що, незважаючи на завершення сезону, всі вони перебувають у гарній фізичній формі і склали цей тест без проблем.

Голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі, який пильно спостерігав за тестами, залишився задоволеним їхніми результатами й повідомив, що вже найближчим часом почнеться розгорнутий медичний огляд для арбітрів УПЛ, який за нормами ФІФА проводиться один раз на два роки.

Завершилася робота дводенного семінару аналізом арбітражу останніх матчів другої ліги ПФЛ за участю арбітрів та асистентів, які працюють на поєдинках цього дивізіону. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.07.2022 16:00

Правила гри IFAB-2022/2023 українською мовою — на сторінці Комітету арбітрів УАФ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу звертає увагу на те, що...

14.04.2022 09:00

Український арбітр працюватиме на благодійному матчі за участі «Шахтаря»

На сьогоднішньому благодійному товариському матчі «Лехія»...

Підписатися на новини