В Україні стартував ще один футбольний турнір серед учасників АТО

Уже традиційно у квітні в Україні розпочинаються змагання з футболу серед учасників бойових дій, учасників війни-волонтерів АТО та ветеранів війни.

Матчі будуть проходити у 38-ми містах в регіональних дивізіонах «Київ», «Північ», «Схід», «Центр», «Захід», «Південь». Співорганізаторами змагань виступають Федерація футболу України, яка забезпечує команди футбольним екіпіруванням, м’ячами, арбітражем і бере на себе оренду полів, та Федерація футболу учасників АТО.   

Підтримка таких змагань є ще одним важливим соціальним проектом Федерації футболу України, спрямованим на підтримку захисників нашої держави. Нагадаємо, що наприкінці березня на НТК ім. В. Баннікова відбувся благодійний турнір із міні-футболу на підтримку поранених бійців АТО. У турнірі взяли участь чотири колективи: «Нива» (Київська обл.), команда Спілки ветеранів АТО Деснянського району (Київ), «Батальон Кульчицького» (Київська обл.), «Ветеранське братство» (Київ).

Окрім того, 22 березня в Будинку футболу відбулася презентація Всеукраїнського турніру для ветеранів бойових дій, які отримали тяжкі поранення та каліцтва, «Кубок Нескорених»Турнір є ініціативою уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка та Міністерства оборони України, яку підтримала Федерація футболу України, взявши на себе функції організатора змагань. Участь у цих змаганнях братимуть ветерани бойових дій та діючі військовослужбовці, службовці сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які мають посвідчення учасника бойових дій та отримали поранення, каліцтва та контузії під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій в АТО, в ході миротворчих операцій за участю України. Фінал змагань відбудеться 19 травня 2018 року на столичному НТК ім. В. Баннікова, а команда-переможець матиме змогу відвідати фінал Ліги чемпіонів УЄФА, який відбудеться на НСК «Олімпійський» 26 травня. 

Раніше за ініціативи ФФУ для Головного військового клінічного госпіталю Міноборони України було придбано необхідне медичне обладнання, відкрито спортзал зі спеціальними тренажерами для реабілітації поранених та передано 21 квартиру для сімей загиблих героїв АТО. Бійці АТО, які отримали поранення та знаходяться на реабілітації, постійно отримують змогу безкоштовно відвідувати матчі за участю національної збірної України з футболу, в тому числі й за кордоном. Також керівники Федерації футболу України і гравці національної збірної України серед ветеранів періодично відвідують наших захисників в зоні АТО.  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.10.2019 19:01

У День захисника України визначився переможець II Відкритого чемпіонату України Героїв АТО

14 жовтня, у День захисника України, у Києві на НТК ім. В. Баннікова в...

16.11.2018 17:57

Ветерани АТО підтримають збірну України на матчі з командою Словаччини

Троє ветеранів бойових дій на Донбасі приїхали у складі делегації Феде...

16.07.2018 16:00

Андрій Павелко та Вадим Свириденко започатковують нові футбольні проекти для ветеранів АТО

У понеділок, 16 липня в Будинку футболу президент Федерації футбо...

Підписатися на новини