ЧС-2019 серед жіночих збірних: Україна в гостях розгромила Хорватію

5 квітня в хорватському місті Задар національна жіноча збірна України провела свій третій поєдинок у кваліфікації ЧС-2019.

Нагадаємо, що минулого року саме хорватки відібрали в наших дівчат очки, вирвавши нічию у Львові.

Стартові хвилини поєдинку пройшли за невеликої переваги українок. Але перший небезпечний момент створили саме господарки на 15-й хвилині. Після розіграшу штрафного м’яч заметушився у штрафному майданчику синьо-жовтих, проте наші захисники не дозволили завдати прицільного удару.

І ледь не одразу українки відповіли: швидка атака правим флангом завершилася небезпечним прострілом від Дар’ї Апанащенко, але передача не знайшла адресата.

Після цього випаду наші дівчата міцно заволоділи ініціативою, що врешті втілилося в гол. Господарки сфолили на Вероніці Андрухів поблизу власного штрафного майданчика, стандарт взялася виконувати Ольга Басанська, і після її навісу Матеа Бошняк невдало підставила голову, і м’яч опинився в сітці. 0:1.

Кінцівка першого тайму виявилася провальною для господарок, які двічі не змогли втримати нашого форварда Тетяну Козиренко. Спочатку на 41-й хвилині технічна Ольга Овдійчук обіграла двох суперниць і виконала навіс на лінію воротарського майданчика, де Козиренко, вдало обравши позицію, ударом головою не залишила шансів на порятунок Доріс Бачич. 0:2.

А за кілька хвилин Тетяна занесла до свого активу дубль. Хорватки знову не змогли вийти з-під високого пресингу у виконанні українок, і наш форвард після розрізного пасу від Овдійчук вийшла сам на сам із голкіпером і довела рахунок до розгромного вже у першій половині матчу. 0:3.

Другий тайм малюнку гри не змінив. Синьо-жовті вміло сушили гру і контролювали перебіг подій на полі, граючи на куражі. Усі потуги господарок розбивалися ще в центрі поля. Знітившись, підопічні Божидара Мілєтіча почали багато фолити. 

У підсумку — переконлива перемога українок. Уже в понеділок вони проведуть свій наступний поєдинок, в якому їхніми суперницями будуть потужні датчанки.

Відбірний турнір ЧС-2019 серед жіночих збірних

Хорватія — Україна — 0:3 (0:3)

Хорватія: Бачич, Лойна, Балог, Дуйменович (Лубина, 83), Хорват, Бошняк, Ландека (к), Шундов, Лончар (Андрліч, 66), Цоняр, Жигич.

Україна: Самсон, Кравець, Василюк, Філенко, Басанська, Андрущак, Апанащенко (к), Хіміч (Калініна, 90), Андрухів (Хаванська, 85), Овдійчук, Козиренко.

Голи: Бошняк (25, автогол), Козиренко (41, 45+3).

Попередження: Ландека (5), Балог (36), Бошняк (76), Хорват (81), Жигич (88), Андрліч (90+4) — Андрущак (13), Хіміч (51).

В іншому матчі нашої групи Угорщина вдома поступилася Швеції — 1:4. У Швеції наразі 9 очок (3 матчі), України — 7 (3), Данії — 6 (2), Хорватії — 2 (5), Угорщини — 1 (5). 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2018 19:09

Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева пр...

03.09.2018 23:42

Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева ро...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

Підписатися на новини