Саудівська Аравія — Україна. Усе найцікавіше в день матчу

Сьогодні в іспанській Марбельї на Муніципальному стадіоні відбудеться товариський матч Саудівська Аравія — Україна.

Протокол матчу

Наша команда вже на стадіоні...

Фото Павла Кубанова

В запасі залишилися: 12. Андрій П’ятов, 1. Денис Бойко, 2. Богдан Бутко, 5. Едуард Соболь, 8. Руслан Маліновський, 18. Іван Ордець, 14. Руслан Ротань, 34. Іван Петряк, 29. Віталій Буяльський, 28. Володимир Шепелєв, 22. Віктор Коваленко, 41. Артем Бєсєдін.

Стартовий склад збірної України: 21. Андрій Лунін, 20. Олександр Караваєв, 3. Євген Хачеріді, 23. Ярослав Ракіцький, 4. Микола Матвієнко, 6. Тарас Степаненко, 17. Олександр Зінченко, 11. Марлос, 10. Євген Коноплянка (к), 15. Віктор Циганков, 9. Артем Кравець.

Збірна України вирушила до стадіону. Дорога — не більше 10 хвилин...

Фото Олександра Гливинського

До сьогоднішнього матчу із Саудівською Аравією у березні збірна України провела дванадцять товариських матчів. Здобула шість перемог, один поєдинок звела у нічию й у п’яти зустрічах зазнала поразки. Різниця забитих і пропущених м’ячів — 10—10.

Фото Павла Кубанова

Поєдинок з Саудівською Аравією стане десятим в історії збірної України, який вона проведе з представниками Азіатської конфедерації футболу. Окрім вже згаданої зустрічі з тими ж аравійцями на ЧС-2006 (4:0), наша команда зустрічалась: з ОАЕ (1:1), Південною Кореєю (0:1, 0:2), Японією (0:1, 1:0), Іраном (0:1) та Узбекистаном (2:1, 2:0).

Фото Миколи Бочка

А з трибун видніється Альборан — найзахідніше море у складі Середземного моря…

 

Фото Олександра Гливинського

До матчу, який розпочнеться через декілька годин на Муніципальному стадіоні Марбельї, майже все готово. Організатори пообіцяли, що до наявних лавок для запасних вони додадуть стільці, аби знайшлося місце для всіх запасних, тренерів та представників технічного персоналу нашої команди.

Фото Олександра Гливинського

Так виглядає роздягальня збірної України на Муніципальному стадіоні Марбелії. Вона складається з двох секцій. Масажні столи, судячи з усього, доведеться розмістити у тренажерному залі, що розташований поруч.

Фото Олександра Гливинського

До речі, сьогоднішній поєдинок на Муніципальному стадіоні Марбельї можна відвідати абсолютно безкоштовно! Для українських вболівальників будуть відкриті конкретні сектори.

Схема трибун Муніципального стадіону Марбельї

Вже провів свій сьогоднішній товариський матч й наступний суперник збірної України, команда Японії. У бельгійському Льєжі на стадіоні «Моріс Дюфран» колектив боснійського наставника Вахіда Халілходжича зіграв унічию з Малі (1:1). Саме тут 27 березня відбудеться зустріч японців з українцями.

Фото jfa.jp

Виявилося, що у ФК «Марбелья», на арені якого й відбудеться товариська зустріч, є знайома нам людина. В клубі працює відомий колишній футболіст Геннадій Перепаденко. Втім, на матч він сьогодні не потрапить, адже «Марбелья» від’їжджає на завтрашню виїзду календарну зустріч 4-ї групи Сегунди Б проти «Лорки Депортиво».

Фото Олександра Гливинського

Тим часом, один із суперників збірної України в Лізі націй, команда Чехії, поступився у півфіналі Кубку Китаю уругвайцям — 0:2.

Фото fotbal.cz

Такий чудовий вид відкривається з номерів футболістів збірної України у готелі Gran Meliá Don Pepe. До речі, за 30 хвилин до початку зустрічі синоптики спрогнозували дощ...

Фото Олександра Гливинського

Нагадаємо, що це буде друга зустріч сьогоднішніх суперників. Перший матч між ними відбувся 19 червня 2006 року в рамках групового раунду фінальної частини чемпіонату світу.

Тоді наша команда завдяки голам Андрія Русола, Сергія Реброва, Андрія Шевченка й Максима Калиниченка розгромила опонента — 4:0.

До речі, один із героїв того матчу, захисник В’ячеслав Свідерський спрогнозував сьогодні перемогу підопічних Шевченка — 2:1.

Перший гол збірної України у фінальних турнірах чемпіонату світу — у ворота Саудівської Аравії. Фото Миколи Бочка

Поєдинок Саудівська Аравія — Україна буде судити іспанська бригада рефері на чолі із старим знайомим «Шахтаря» — 44-річним іспанцем Альберто Ундіано Мальєнко.

Цікаві факти про цього арбітра

Фото Олександра Гливинського

У сьогоднішньому матчі передбачено по шість замін. У заявку на гру має потрапити 23 футболісти. В команді Андрія Шевченка до поєдинку готова саме така кількість гравців. Захисник київського «Динамо» Микита Бурда потягнув м’яз. Втім, планується, що вже завтра він буде тренуватися в загальній групі.

Фото Олександра Гливинського

Сьогодні збірна України зіграє у жовтій формі. Саудівська Аравія — у зеленій.

 Фото Олександра Гливинського

Щойно футболісти збірної України закінчили розминку, яка проходила на тенісних кортах готелю Gran Meliá Don Pepe, і одразу вирушили на теоретичне заняття. На 13.00 за місцевим часом запланований обід.  

Фото Павла Кубанова

Фото Олександра Гливинського

Фото Павла Кубанова

Фото Павла Кубанова

Фото Павла Кубанова

Фото Олександра Гливинського

На Муніципальному стадіоні Марбельї, де пройде поєдинок, відбулася традиційна передматчева нарада за участі представників збірних України і Саудівської Аравії, а також резервного арбітру поєдинку Хаві Естради.

Фото Олександра Гливинського

День матчу з Саудівською Аравією розпочався для наших футболістів та тренерів звичайним сніданком в готелі Gran Meliá Don Pepe.

Фото Олександра Гливинського

Фото Олександра Гливинського

Обов’язково варто зазначити, що зустріч буде показано у прямому ефірі одразу на двох телеканалах!

Фото Миколи Бочка

22 березня команда провела перше тренування на іспанській землі, що відбулося на полях футбольного центру «Марбелья».

Фото Павла Кубанова

Переліт до Малаги, звідки наша делегація перебралася до Марбельї, зайняв п’ять годин.

Фото Павла Кубанова

Уранці заключного дня харківського етапу тренувального збору наша команда провела ще одне заняття на стадіоні «Металіст», а після обіду вирушила до аеропорту, щоб відлетіти до Іспанії.

Фото Павла Кубанова

Щодо наших хлопців, то вони знайшли час і для того, аби трохи розслабитися та відволіктися. Постаралися Руслан Ротань, Руслан Маліновський, Олександр Зінченко та Євген Коноплянка...

Фото Павла Кубанова

Тим часом наш суперник уже перебував в Іспанії, де до матчу з Україною готувалося 26 футболістів.

 

Фото thesaff.com.sa

Наступного дня головний тренер збірної України Андрій Шевченко зустрівся на прес-конференції з журналістами, а команда провела відкрите тренування на стадіоні «Металіст».

Фото Павла Кубанова

Футболісти приїхали до лав збірної в доброму гуморі, що засвідчила наша весела бесіда з півзахисником «Манчестер Сіті» Олександром Зінченком…

Фото Павла Кубанова

Під орудою Андрія Шевченка мав тренуватися й єдиний дебютант головної команди країни, нападник бельгійського «Гента» Роман Яремчук, але в інтерв’ю виконавець зізнався, що його участь у тренувальному зборі залежить від повторного МРТ пошкодження, якого він зазнав у своєму клубі. На жаль, наступного дня Роман залишив табір збірної...

Фото Павла Кубанова

Трохи згодом літаком із Києва прибула більша частина виконавців на чолі з тренерським штабом. Останнім до розташування команди прилетів півзахисник «Шальке» Євген Коноплянка.

Фото Павла Кубанова

На свій перший тренувальний збір у новому році футболісти нашої національної команди зібралися 19 березня у харківському готелі «Superior Golf & Spa Resort». Першими на базу заїхали гравці «Шахтаря» та голкіпер «Зорі» Андрій Лунін.

Фото Павла Кубанова

Підписатися на новини