Гарячий уїк-енд. Успіхи та провали футболістів збірної України: загальний доробок

Минулий уїк-енд став багатим на події, головними дійовими особами в яких були футболісти національної збірної України.

Усе почалося ще в п’ятницю, коли Артем Кравець у чемпіонаті Туреччини разом зі своїм «Кайсеріспором» поступився на виїзді «Бурсаспору» (0:1).

У суботу Євгену Коноплянці в матчі його «Шальке» з «Гертою» (1:0) в рамках бундесліги дозволили пограти лише декілька хвилин. Додамо, що ще один український футболіст, що виступає в Німеччині, Андрій Ярмоленко з дортмундської «Боруссії», продовжує перебувати поза грою через травму.

У поєдинку чемпіонату України забитим м’ячем відзначився Юрій Коломоєць, а його «Ворскла» вдома переграла «Чорноморець» (2:1). 

Едуард Соболь узяв активну участь у розгромі, який в чемпіонаті Чехії вчинила його «Славія» команді «Младі-Болеслав» (3:0).

В іспанській Прімері, на жаль, провалив свій дебют воротар «Депортиво» Максим Коваль. І хоча його команда не програла на виїзді «Ейбару» (1:1), заслуги орендованого в київського «Динамо» футболіста в цьому немає. Роман Зозуля з «Альбасете» все ще перебуває в лазареті свого клубу із Сегунди.

Фото krcgenk.be

Руслан Маліновський продовжив набирати очки за системою «гол+пас». Цього разу наш півзахисник відзначився вирішальною гольовою передачею у грі свого «Генку» проти «Васланд-Беверена» (1:0) у чемпіонаті Бельгії. Правда, отримавши жовту картку, Руслан пропустить наступний поєдинок команди, проти «Гента» Романа Яремчука, через автоматичну дискваліфікацію за перебір попереджень. До речі, Яремчук у минулому турі забив свій дев'ятий м'яч у сезоні!

Неочікувано втратив дорогоцінні очки в чемпіонаті Греції ПАОК Євгена Шахова. Українець не зміг допомогти команді уникнути поразки від «Астераса» (2:3).

Вдало зіграв Євген Селезньов зі своїм «Акхісаром» на виїзді проти грізного «Фенербахче». Команда українця перемогла (3:2), а Євген відзначився черговим влучним ударом.

Олександр Зінченко провів майже весь поєдинок англійської Прем’єр-ліги, в якому його «Манчестер Сіті» на власному полі обіграв «Челсі» (1:0).

У Києві відбулося цікаве протистояння «Динамо» та «Зорі» (3:2), в якому яскраві ролі відіграла ціла низка гравців збірної України. У складі киян у зустрічі взяли участь Денис Бойко, Євген Хачеріді, Артем Шабанов, Дмитро Шепелєв, Віталій Буяльський, Денис Гармаш, Артем Бєсєдін та Віктор Циганков, який відзначився забитим м’ячем і двома результативними пасами. За «Зорю» весь поєдинок відіграли Андрій Лунін, Олександр Сваток та Олександр Караваєв.

Фото twitter.com/fcshakhtar

В українському чемпіонаті «Шахтар», у складі якого зіграли Андрій П’ятов, Микола Матвієнко, Богдан Бутко, Іван Ордець, Тарас Степаненко, Віктор Коваленко й Марлос (гольовий пас), розбив на виїзді «Карпати» (3:0). За львів’ян грали Артем Федецький та Сергій Мякушко.  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини