Turkish Women’s Cup 2018: жіноча збірна України перемогла Північну Ірландію й побореться за бронзу

Національна жіноча збірна України провела свій заключний поєдинок групового етапу на турнірі Turkish Women’s Cup 2018, що проходить цими днями в турецьких містах Аланія й Сіде.

У важливому з огляду на підсумковий розподіл місць матчі підопічні Володимира Реви зустрічалися з командою Північної Ірландії, яка перед грою також мала чотири залікові пункти у своєму активі. 

Зі стартовим свистком наші дівчата заволоділи ініціативою й уже на 4-й хвилині створили перший небезпечний момент біля воріт суперника: Вероніка Андрухів прострілила з правого флангу, але удар Ольги Овдійчук із близької відстані у відчайдушному підкаті заблокувала захисник. Наступний гарний момент виник у капітана українок Дарії Апанащенко, яка ефектно завершувала ударом п’ятою розіграш кутового, проте голкіпер острів’янок розгадала її наміри. Суперниці в ці хвилини про свої атаки навіть і не думали, вони взагалі рідко переходили на іншу половину поля й лише очікували на помилку від наших гравців. 

Незважаючи на відчутну перевагу українок і декілька гарних моментів, перша половина гри так і завершилася нульовою нічиєю.

Початок другого тайму став продовженням першого — з однією різницею: українкам вдалося розмочити рахунок. Яна Калініна засмутила голкіпера Північної Ірландії на 54-й хвилині. А за три хвилини тій самій Яні Калініній вдався невеличкий шедевр: після її удару з розвороту м'яч залетів у дев’ятку. 

На 66-й хвилині суперниці змогли відквитати один м'яч після невпевненої гри лінії захисту нашої збірної. Але українки не знітилися, і вже за три хвилини Дарія Апанащенко втілила у гол чудову передачу від Ії Андрущак, встановивши остаточний рахунок. 

Таким чином, після перемоги над острів’янками підопічні Володимира Реви посіли перше місце у групі С і 6 березня з командою Польщі посперечаються за бронзові нагороди турніру.  

Turkish Women’s Cup 2018 

Україна — Північна Ірландія — 3:1

Голи: Калініна (54, 57), Апанащенко (69) — (МакГіннесс, 66). 

Україна: Саніна, Басанська (Шматко, 46), Кравець, Філенко (Іванишин, 79), Хіміч, Василюк, Андрущак, Апанащенко, Овдійчук (Панцулая, 62), Андрухів (Хаванська, 46), Калініна (Вороніна, 76).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2018 19:09

Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева пр...

03.09.2018 23:42

Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева ро...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

Підписатися на новини