Перша ліга: аншлаг у Туреччині, амбітні плани президента та вісім новачків «Миколаєва»

Київський «Арсенал» та ще 10 клубів першої ліги в ці дні працюють на зборах у Туреччині.

Суперництво у другій частині першолігової першості відновиться 18 березня, і центральним матчем туру стане протистояння лідерів — «Арсеналу» та «Полтави». Поки що ж учасники змагань наполегливо тренуються, і родзинкою цьогорічного заключного зимового етапу підготовки є те, що відразу 11 представників другого за силою дивізіону місцем дислокації обрали Туреччину, що свідчить про їхні доволі міцні фінансові тили.

В «Арсеналу» новий президент

Зрештою, враховуючи погодні умови, нині саме в Белеку, Сіде чи Антальї є можливість проводити якісні тренування на полях із трав’яним газоном і мати гідних спаринг-партнерів. Звичайно, вже можна з упевненістю сказати, що наставники команд весною будуть робити ставку саме на тих виконавців, що в ці дні перебувають під їхньою орудою в Туреччині. Адже часу на експерименти зі складом уже немає…

Утім, керманич «Арсеналу» Сергій Литовченко після останнього контрольного поєдинку з «Актобе» (Казахстан) не приховував, що в діях його підопічних ще вистачає огріхів, але є кілька тижнів для їхнього виправлення. Кияни двічі протягом матчу поступалися, але зуміли уникнути поразки після пострілу Семчука, який вийшов на заміну, — 2:2. А перед цим наші земляки взяли гору на ФК «Бачка Топала» із Сербії завдяки влучному удару аргентинського легіонера Агірре — 1:0.

До речі, кілька днів тому новим президентом ФК «Арсенал» став колишній гравець цієї команди Івіца Піріч, який не приховує, що подбає не тільки про те, аби кияни здобули путівку до елітного дивізіону, але й про створення сильної клубної академії.

«Інгулець» продовжує підсилюватися

Футболісти «Полтави» після перемоги у турнірі на призи Віктора Пожечевського у доброму гуморі вирушили на тренувальний збір у Туреччині, де вже зіграли два спаринги: спочатку завдяки влучному удару Башлая взяли гору над одним із лідерів чемпіонату Туркменістану,  «Шегадамом», — 1:0, а потім розійшлися миром із «Жетису» (Казахстан) — 1:1. Наші хлопці відкрили рахунок після того, як Савін завершив багатоходову комбінацію, але наприкінці поєдинку прикра помилка при підстраховці допомогла суперникам врятуватися від поразки.

Продовжує підсилювати склад «Інгулець», який не приховує своїх амбітних планів уже цього року підвищитися у класі. Клуб із Петрова підписав контракт із досвідченим півзахисником Дорошенком, відомим за виступами за донецький «Олімпік». Минулої осені він захищав кольори білоруського «Торпедо-БелАЗу». У Туреччині підопічні Сергія Лавриненка відсвяткували перемоги над резервістами місцевого «Аланьяспору» — 6:0 і (з однаковим рахунком — 1:0) над сербським «Пролетером» та «Дніпром-1». У цих поєдинках на вістрі атаки добре себе проявив досвідчений голеадор Акименко.

«Колос»: із захистом усе гаразд

Поки що найдовше в Туреччині знаходяться гравці «Колоса» та «Десни». Футболісти з Ковалівки лише в спарингу з польською «Вартою» не змогли дотиснути суперника, хоча й володіли ігровою перевагою, — 1:1. Зате в активі підопічних Руслана Костишина відразу три перемоги: над «Кайсаром» із Казахстану — 2:0, грузинською «Шукурою» — 1:0 та ФК «Кизил-Жар» із Казахстану — 2:0. Відзначимо, що команда з Київщини справляє добре враження надійними діями в захисті.

Що ж до чернігівців, то вони підписали трирічну угоду з досвідченим універсалом Слінкіним — вихованцем одеського футболу, який останнім часом грав у Молдові. Як водиться в таких випадках, новачок сказав, що спробує допомогти «Десні» вже цього сезону вибороти путівку до Прем’єр-ліги.

Зі змінним успіхом грає в Туреччині «Геліос», який днями підсилився півзахисниками Чепурненком («Десна») та Котляром («Верес»). Після перемоги над угорським «Дйором» (4:1) підопічні Ігоря Рахаєва поступилися вірменському «Алашкерту» — 1:2 та зіграли внічию з АГМК (Узбекистан) — 0:0 та «Тоболом» (Казахстан) — 2:2.

«Волинь» не зраджує традиції

Залишається вірною собі «Волинь», яка продовжує проявляти активність на трансферному ринку. Черговими новачками лучан стали півзахисник з Ірану Хазанарі, який раніше виступав за стрийську «Скалу», та вихованець «Дніпра» Коробка, що вже встиг пограти не тільки в Україні, але й за клуби Росії, Білорусі та Грузії. До речі, саме з передачі Хазанарі його новий одноклубник Клак забив переможний гол у спарингу з «Мерані» (Грузія) — 1:0. Волиняни також зіграли внічию з «Нестведом» (Данія) — 1:1 та поступилися з однаковим рахунком (1:2) туркменському «Шегадаму» та «Ділі» з Грузії.

Знаходиться в ці дні в Туреччині й «Оболонь-Бровар», яка робить ставку на вихованців власної спортшколи. Після звитяги над «Кираном» із Казахстану — 5:2 підопічні Володимира П’ятенка програли ще одній команді з цієї країни, «Акжайику», — 0:1, пропустивши наприкінці матчу після точного удару екс-півзахисника «Карпат» Худоб’яка.

Поки що без поразок виступає в Туреччині винниківський «Рух», суперниками якого були клуби з Казахстану. Після перемоги над «Кираном» — 4:1 галичани не зуміли схилити шальки терезів на свою користь у поєдинках із «Тоболом» — 1:1 та «Таразом» — 0:0.

Забранський залишається тренером

З-поміж команд, що вирішили готуватися до нових випробувань удома, відзначимо кадрову активність МФК «Миколаїв», який уже підписав вісімох новобранців. Усі вони добре себе проявили в розіграші Кубка Придніпров’я, де «Миколаїв» лише за серією післяматчевих пенальті поступився у фіналі запорізькому «Металургу». Зазначимо, що біля керма «містян» продовжує залишатися Руслан Забранський, який після осінньої частини першості збирався стати спортивним директором клубу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.12.2018 17:32

Офіційно. Луцька «Волинь» позбавлена шести очок

До ФФУ надійшов лист від Дисциплінарного комітету ФІФА щодо імплемента...

24.02.2018 20:01

Зимовий кубок ДЮФЛУ: трофей їде до Полтави

У Щасливому під Києвом завершився перший в історії Зимовий кубок Дитяч...

Підписатися на новини