Нападники для збірної України. Реєстр перед березневим тестом

Минулого року головний тренер збірної України Андрій Шевченко декілька разів наголошував на темі браку в команді нападників із регулярною ігровою практикою у своїх клубах.

Звісно, перед березневим зльотом синьо-жовтих ця проблема нікуди не поділася. Але ми спробували поглянути на останні досягнення форвардів, які не тільки потрапляли на олівець нинішньому штабу національної збірної, але й викликалися до її лав. Виключення зробили лише для Романа Яремчука, який у 2018 році демонструє чудову результативність у «Генті».

Зрозуміло, ефективність нападників не визначається виключно голами. Утім, у своєму невеличкому аналізі ми вирішили зробити акцент саме на цьому аспекті.

Артем БЄСЄДІН («Динамо»)

У 2018 році нападник київського клубу взяв участь у трьох поєдинках своєї команди з чотирьох. Можливо, Олександр Хацкевич задіяв би форварда й у першій після зимової паузи грі Прем'єр-ліги, проти «Олімпіка» (1:0), але футболіст відбував дискваліфікацію за вилучення в останній зустрічі 2017 року, з «Олександрією».

Загалом у новому році Бєсєдін провів на полі 116 хвилин і результативними діями не відзначився. Взагалі ж у сезоні-2017/2018 Артем зіграв у «Динамо» 21 матч, забив два м’ячі й віддав дві результативні передачі.

Артем ДОВБИК («Мідтьюлланн», Данія)

Після свого січневого переходу з «Дніпра» до данського «Мідтьюлланда» Довбик провів на полі лише 80 хвилин у складі резервної команди. Результативних діх не було.

Роман ЗОЗУЛЯ («Альбасете», Іспанія)

У новому році Зозуля результативними діями ще не відзначався, хоча й провів на полі 386 хвилин. Можливо, цьому завадила травма, яка не дозволила Роману зіграти у двох останніх поєдинках Сегунди.

Утім, загалом у сезоні-2017/2018 український нападник «Альбасете» має непогані результати: 20 матчів, сім м’ячів та три гольові передачі.

Юрій КОЛОМОЄЦЬ («Ворскла»)

У 2018 році Юрій зіграв у обох матчах «Ворскли», провів на полі 144 хвилини, але результативними діями не відзначився.

Правда, загальні показники Коломойця в сезоні-2017/2018 на рівні — 24 поєдинки, сім голів і чотири результативні передачі.

Артем КРАВЕЦЬ («Кайсеріспор», Туреччина)

Після свого січневого переходу з київського «Динамо» до «Кайсеріспору» Кравець провів у складі турецької команди чотири матчі (193 ігрові хвилини), в яких відзначився одним забитим м’ячем.

Загалом у сезоні-2017/2018 Артем зіграв у складі «Динамо» й «Кайсеріспору» 19 поєдинків, забив шість голів й віддав дві результативні передачі.

Євген СЕЛЕЗНЬОВ («Акхісар», Туреччина)

Після Нового року у новій для себе команді Євген демонструє відмінні бомбардирські результати — 10 поєдинків, п’ять голів і два результативні паси. І все це за 721 ігрову хвилину.

Загалом же в сезоні-2017/2018 Селезньов у складі «Карабюкспору» й «Акхісару» зіграв 25 матчів, забив сім голів і віддав три результативні передачі.

Роман ЯРЕМЧУК («Гент», Бельгія)

У 2018 році Яремчук, який має всі підстави розраховувати на потрапляння до обойми Андрія Шевченка на березневому зборі національної команди, забив п’ять голів у складі «Генту» в бельгійській першості (621 ігрова хвилина).

Взагалі у сезоні-2017/2018 Яремчук зіграв у 23-х поєдинках, забив вісім м’ячів і віддав дві результативні передачі.

Показники Артема Бєсєдіна, Артема Довбика, Романа Зозулі, Юрія Коломойця, Артема Кравця та Євгена Селезньова в усіх збірних України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини