Збірній України серед ветеранів — два роки!

23 лютого 2016 року було урочисто оголошено про заснування збірної України серед ветеранів.

Президент ФФУ Андрій Павелко побажав успішних виступів організатору команди Олегу Собуцькому, її головному тренеру Анатолію Дем’яненку та зірковим гравцям, поклавши на них важливу місію з популяризації футболу в Україні, підтримки військових у зоні АТО та якнайшвидшого встановлення у нашій країні миру.

 

Із того пам’ятного для всього нашого футболу і, зокрема, його ветеранського напрямку дня минуло два роки. Вражають кількість матчів та географія виступів збірної, переможні ігри та здобуті трофеї. Але найголовніший висновок, який можна зробити в цю дату — збірна відбулася, стала повноправним суб’єктом футбольного життя країни, уболівальники стежать за її виступами та чекають на приїзд до свого міста чи країни. Близько сотні найвидатніших вітчизняних гравців останніх десятиліть знову згадали футбольну молодість, вийшовши на великі стадіони та подарувавши справжнє шоу тисячам глядачів. Партнер збірної — ТОВ «Агробізнес», закордонні турне команда здійснює за підтримки компанії «Епіцентр».

Олег Собуцький, віце-президент ФФУ, президент АВФУ та організатор збірної України серед ветеранів:

— Ми довго йшли до створення збірної ветеранів, придивлялися до провідного світового досвіду, як об’єднати в своїх лавах найкращих гравців і разом із ними робити із футбольних матчів справжні свята. Дякую Федерації футболу України і, зокрема, Андрію Павелку за підтримку та допомогу, нашим тренерам Анатолію Дем’яненку, Володимиру Лозинському та всім гравцям. Вони залюбки відгукуються на запрошення вирушити у найвіддаленіші куточки України чи світу, знову вийти на футбольне поле та зустрітися з глядачами, які так чекають на їхній візит.

За цей час ми стали дружньою сім’єю, вважаю це одним із головних здобутків. За два роки відвідали чи не всі регіони України, багато країн Європи, показували свою майстерність у США та Канаді, Бразилії та Аргентині. Всюди наголошуємо на нашій патріотичній позиції, що в Україні триває війна, військовим на сході потрібна підтримка. Прагнемо об’єднати Україну, показати, що потрібно якнайшвидше встановити мир на нашій землі, зупинити агресію ворога. По кілька разів на рік вирушаємо на схід, зустрічаємося з військовими та місцевими мешканцями. Візит легенд футболу дарує людям надію, на власні очі переконувалися, наскільки це важливо.

Два роки — це лише початок! Маючи таку чудову команду, будемо ставити перед собою нові завдання. Нинішній рік тільки почався, а ми вже встигли провести дев’ять матчів, зіграти у трьох країнах, а на Івано-Франківщині перемогти в турнірі, присвяченому пам’яті бійців АТО. На цей рік маємо дуже щільний календар, надходить багато запрошень із регіонів. І це добре, не дивлячись на всі негаразди, футбол в Україні викликає живий та непідробний інтерес, і наші легенди залюбки готові його задовольнити.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини