Андрій Шевченко: «Враження від матчу «Динамо» загалом позитивні. У тому числі й стосовно збірників»

Наставник збірної України Андрій Шевченко розповів про свої враження від єврокубкових поєдинків.

На цьому тижні головний тренер збірної України Андрій Шевченко відвідав відразу три єврокубкові матчі: у вівторок переглядав поєдинок «Челсі» — «Барселона», в середу — «Шахтар» — «Рома», а в четвер — «Динамо» — АЕК. Після них він поділився своїми враженнями від побаченого. 

Отже, Андрій Шевченко про…

…результати українських клубів:

— Я хочу привітати киян і гірників із досягненням позитивного результату: «Динамо» — з виходом до 1/8 фіналу Ліги Європи, а «Шахтар» — із перемогою, яка зберігає шанси на прохід «Роми».

…виступ «Шахтаря»: 

— Як би команди не проводили зимову підготовку, в перших офіційних матчах завжди позначається тривала перерва. «Шахтарю» знадобився один тайм, щоб відчути звичний ритм гри. Після перерви команда додала у швидкості, і це стало визначальним фактором. Гірники мали вигравати з більш переконливим рахунком. Шанси, повторюся, у них непогані, але на них чекає непростий поєдинок у Римі.

Фото shakhtar.com

Кандидати до збірної України у складі «Шахтаря» зіграли на своєму високому рівні. Найбільше засмутила травма Сергія Кривцова, але я сподіваюся, що він вибув ненадовго.

…дуель «Динамо» з АЕКом:

— Поле в Києві було дуже важким у зв'язку з погодними умовами. Та й сама гра вийшла непростою. Результат тут стояв на першому місці, і кияни його досягли. Мені сподобалося, як вони вибігали в контратаки у другому таймі, створили в кінці кілька моментів, могли виграти. Враження загалом позитивні. У тому числі й стосовно збірників. У нас є час до оголошення списку футболістів, які за кілька турів чемпіонату ще неодмінно додадуть, повернуть той самий ігровий ритм.

Фото twitter.com/dynamokyiv

У «Динамо» багато молодих гравців. Хлопці стараються. У киян зараз відбувається становлення команди, і тут без помилок ніяк. Важливо, що молодь отримує досвід на міжнародному рівні.

…зустрічі у Харкові з почесними гостями:

— Із головним тренером збірної Туреччини Мірчею Луческу знову обговорювали можливість проведення контрольного матчу. Зустрітися у травні вже не вийде, але цей поєдинок ми можемо зіграти восени. Наші менеджери розглянуть такий варіант.

Бачилися і з легендарним гравцем «Роми» Франческо Тотті. Він мене запросив до Риму на матч-відповідь італійців із «Шахтарем». Доведеться їхати — такій людині я відмовити не можу (посміхається).

…поєдинок «Челсі» — «Рома»:

— Відмінний матч, прекрасне тактичне протистояння. Я побачив дуже технічний і швидкий футбол, в якому зійшлися два різні стилі. У складі «Барселони» можу, як завжди, виділити Ліонеля Мессі, а за «Челсі» чудову гру провів Вілліан.

Господарі поля перекрили іспанцям практично всі підступи до своїх воріт, але на такому рівні визначальною часто буває одна помилка. Так і сталося.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.05.2022 12:20

Сьогодні київському «Динамо» виповнилося 95 років

Сьогодні київське «Динамо» святкує ювілей — легендар...

12.02.2019 15:33

Перед двобоєм з «Олімпіакосом»: єврокубковий доробок київського «Динамо» в лютому

У 16-ти поєдинках у всіх єврокубкових турнірах у лютому «Ди...

27.01.2019 13:19

Антракт у Прем'єр-лізі: гравці національної команди України — на зборах «Шахтаря» й «Динамо»

Українські збірники у складі провідних клубів Прем’єр-ліги готую...

05.10.2018 01:53

Ліга Європи: «Динамо» в Чехії обмежилося нічиєю

Після прикрої втрати очок на останніх хвилинах зустрічі з «Астан...

Підписатися на новини