Перед двобоєм із АЕКом: єврокубковий доробок київського «Динамо» у лютому

У 14-ти поєдинках в усіх єврокубкових турнірах в лютому «Динамо» тричі перемогло, п’ять разів зіграло внічию і шість — програло.

15-го та 22 лютого в Афінах та Києві підопічні Олександра Хацкевича в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи зіграють два поєдинки з грецьким АЕКом. На жаль, загальна статистика лютневих двобоїв динамівців в Європі — не на їхню користь. 

Перший лютневий матч киян у футбольній Європі відразу став вирішальним. 24 лютого 1987 року «Динамо» в Монако вийшло на поєдинок Суперкубку УЄФА проти румунської «Стяуа» і поступилося з рахунком 0:1. 

Загалом в одному лютневому матчі Ліги чемпіонів, одному поєдинку Суперкубку УЄФА, чотирьох матчах — у Кубку УЄФА та восьми — у Лізі Європи біло-сині здобули три перемоги, п’ять ігор звели внічию і в шести поступилися.

У лютому жереб зводив киян із представниками Іспанії, Франції, Туреччини, Румунії та Англії. Найчастіше на шляху динамівців опинялася іспанська «Валенсія» — двічі, по одному разу — «Стяуа», «Бордо», «Бешикташ», «Вільярреал», «Генгам» та «Манчестер Сіті».

У двоматчевих протистояннях у лютому «Динамо» тричі виходило до наступної стадії змагань і чотири рази поступалося. Різниця м’ячів — 17—17.

Найкращим лютневим бомбардиром у складі біло-синіх є Олег Гусєв, на рахунку якого три м’ячі. Двічі він забивав «Бешикташу» у 2011 році і один раз — «Генгаму» у 2015-му. Двічі розписувалися у воротах суперників Андрій Шевченко, Артем Кравець, Огнєн Вукоєвич та Віталій Буяльський. Один гол в активі Артема Мілевського, Андрія Ярмоленка, Аїли Юссуфа, Лукмана Аруни, Лукаша Теодорчика та Мігела Велозу.

Найбільше від динамівців у лютому дісталося турецькому «Бешикташу» у 2011 році. Кияни забили супротивнику аж вісім м’ячів — 4:1 та 4:0.

Загалом же у лютневих двобоях в Європі  футболісти «Динамо» засмучували воротарів іспанської «Валенсії», турецького «Бешикташу», французького «Бордо» і «Генгама» та англійського «Манчестер Сіті». 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.09.2018 23:32

Прем’єр-ліга: «Динамо» несподівано поступилося на своєму полі «Карпатам»

У неділю відбулися чотири поєдинки, якими завершився сьомий тур чемпіо...

23.08.2018 01:56

Ліга чемпіонів: «Динамо» поступилося «Аяксу» й ускладнило для себе ситуацію

Перший матч плей-офф раунду Ліги чемпіонів з «Аяксом» скла...

05.05.2018 17:55

До уваги журналістів! Про акредитацію на фінал Кубку України

Прес-служба Федерації футболу України повідомляє, що 5 травня о 12.00...

15.03.2018 12:27

Ліга Європи. «Динамо» спробує перестрибнути римський бар’єр

Сьогодні київське «Динамо» спробує утретє у своїй іст...

Підписатися на новини