Стабільний бельгійський графік Руслана Маліновського

Без перебільшення, цей клубний сезон півзахисник збірної України Руслан Маліновський може з упевненістю занести собі в актив.

Українець своїми успіхами й наполегливою працею здобув тверде місце в основному складі бельгійського «Генку» та полюбився тамтешній публіці. Причому ваги роботі нашого хлопця додає той факт, що по ходу сезону в його команді змінився наставник, але від цього лідерські позиції українця не похитнулися: як раніше Русланові довіряв Альберт Стейвенберг, так зараз довіряє Філіпп Клеман. Суха математика лише підтверджує слова. У сезоні-2017/2018 Маліновський провів у складі «Генку» вже 27 зустрічей (2 103 ігрові хвилини), в яких забив п’ять м’ячів та віддав дві результативні передачі. Напевно, матчів і результативних дій могло б бути й більше, якби…

Маленькі вади великої гри

...Якби півзахисник уникав вилучень буквально на рівному місці. Таких у Руслана в цьому сезоні накопичилося аж два. І нехай дискваліфікацію через одну червону картку бельгійські футбольні інстанції перевели в умовний розряд, суті це не міняє. Адже раніше у професійній кар’єрі Маліновського вилучень не було, а тут одразу два… Утім, не тільки дискваліфікація завадила українцю взяти участь в усіх поєдинках свого клубу в цьому сезоні. Останню гру чемпіонату Бельгії Руслан пропустив через вірус.

У Бельгії до Руслана придивлялися рік

Варто, напевно, нагадати, що в січні виповнилося рівно два роки, як Маліновський перебрався до «Генку». Спочатку бельгійський клуб брав півзахисника в оренду у «Шахтаря», але вже на початку минулого року вирішив викупити його контракт в українського клубу. З моменту свого прибуття до Бельгії Руслан встиг зіграти у складі «Генку» 69 матчів, забити 12 голів, серед яких були справжні шедеври, та віддати 12 результативних передач.

Ударний темп Маліновського

Для порівняння. За часів виступів Маліновського в Україні у складі «Севастополя» та «Зорі» він провів 76 офіційних поєдинків (17 і 59 відповідно), в яких забив 14 м’ячів (1—13) і віддав вісім гольових пасів (усі — у складі «Зорі»). Отже, якщо травми й дискваліфікації оминатимуть нашого хлопця, то вже в цьому сезоні він може провести більше матчів за кордоном, ніж на батьківщині, й перевершити свій вітчизняний бомбардирський здобуток. Найближчий крок до цього хавбек може зробити вже завтра, коли «Генк» у півфіналі Кубку Бельгії прийматиме на власному полі «Кортрейк», де виступає Євген Макаренко.

Показники Руслана Маліновського в усіх збірних України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.02.2018 01:18

Руслан Маліновський забив черговий шедевральний м'яч у складі «Генку»!

Для півзахисника збірної України влучний удар по воротах «А...

18.02.2018 01:20

Гол Маліновського врятував його «Генк» від поразки на полі лідера чемпіонату Бельгії!

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський провів повний матч у с...

10.02.2018 13:00

Руслан Маліновський повернувся у гру після вірусної інфекції

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський зіграв трохи більше п&...

31.01.2018 01:55

Маліновський програв перший півфінальний матч Кубку Бельгії

У першому матчі 1/2 фіналу Кубку Бельгії зійшлися «Кортрейк&raqu...

Підписатися на новини