Англійський шанс Олександра Зінченка

Схоже, що Олександр Зінченко почав писати нову історію виступів українських футболістів в Англії.

Адже, за великим рахунком, гравців, які б досягали серйозних успіхів у надпотужній англійській Прем’єр-лізі, у національній збірній України було не так багато. Так, передусім, згадуються звитяги Олега Лужного в «Арсеналі»! А ще Сергій Ребров, Андрій Шевченко та Андрій Воронін мають за плечима досвід виступів у серйозних клубах АПЛ, але у них він носив швидше епізодичний характер.

Де знайти місце на полі?

Коли український півзахисник Олександр Зінченко опинився у зірковому «Манчестер Сіті», де на кожну позицію є по два-три виконавці світового рівня, багато хто поспішив скинути його з рахунку. І справді, закріпитися у півзахисті, де виступають Рахім Стерлінг, Кевін Де Брюйне, Лерой Сане, Ілкай Гюндоган, Бернарду Сілва, Давід Сільва та Фернандіньо, для нашого хлопця було неможливо.

Захисний досвід

Утім, наставник «МС» Хосеп Гвардіола вирішив надати українцю шанс проявити себе на позиції лівого захисника, яка в системі іспанського спеціаліста дещо відрізняється від загальноприйнятих стереотипів. Судячи з усього, робота Алекса на тренуваннях, його ставлення до підготовки, навчання й спілкування в колективі переконали Гвардіолу, що Зінченко готовий до м’ясорубки англійських турнірів.

Травми конкурентів

Звісно, посприяли появі Олександра в основній групі виконавців і травми конкурентів. Спочатку на довгий термін вибув основний лівий бек команди Бенжамін Менді. Спеціалісти та лікарі прогнозують, що француз повернеться у гру десь у середині квітня.

Потім травми зазнав хавбек Фабіан Делф, якого Гвардіола перекував у лівого захисника. Термін його повернення ще не визначено, але британські джерела стверджують, що у найближчі тижні англієць на поле не вийде. Є під рукою у Хосепа ще Даніло з Реалу, але його рідна позиція все ж таки правий фланг захисту, хоча й зліва 26-річний бразилець почувається добре.

Гвардіола: «Все залежить від Зінченка!»

Отже, зірки склалися таким чином, що у Зінченка з’явився реальний шанс довести свою майстерність не тільки на тренуваннях. Уже зараз на рахунку українця сім матчів у першій команді (загалом — 558 зіграних хвилин). Причому Олександр встиг пограти у всіх англійських змаганнях, в яких бере участь «Манчестер Сіті».

Гвардіола вже обмовився, що у гравця національної збірної України є реальний шанс залишитися у складі його команди й на наступний сезон. Усе залежить, як вважає знаменитий тренер, від самого Зінченка.

Показники Олександра Зінченка в усіх збірних України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини