Андрій Шевченко: «Велика ймовірність того, що у березні зіграємо з учасниками чемпіонату світу»

За день до початку 2018 року головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на декілька запитань. Згадав, як святкував Новий рік у дитинстві, і заглянув у майбутнє...

— Андрію Миколайовичу, в дитинстві Новий рік був у вас найулюбленішим святом?

— Звісно. Навіть день народження я б поставив на друге місце. Але мені подобалася не стільки новорічна ніч, скільки 1 січня. Із самого ранку, тільки прокинувшись, я мчав на каток і грав із друзями у хокей. Бувало, катався на лижах. У цей день завжди було тихо і спокійно. Ніякої метушні, ніхто нікуди не поспішав. Пам'ятаю, після обіду ми всією сім'єю завжди дивилися легендарні фільми.

Тепер у вас таких новорічних традицій немає?

— Чому ж? Для мене це, як і раніше, таке саме сімейне свято. Ми його завжди відзначаємо. З ялинкою, як годиться (посміхається). Звичайно, в Європі більше святкують Різдво, але для нашої сім'ї Новий рік — це теж подія.

Салат олів'є на столі присутній?

— Ні (посміхається). Вже давно без нього.

Діти олів'є пробували?

— Звісно. І в Україні, і тут, у Лондоні.

А сало?

— Сало — ні (посміхається). Я його і сам рідко їм. Хоча, коли у Києві свіже трапляється, — з великим задоволенням.

Яке у вас було улюблене новорічне блюдо у дитинстві?

— Торт «Наполеон»! Мама його сама пекла. Для мене цього дня у всьому меню це було найголовніше.

Яке футбольне бажання ви загадаєте в новорічну ніч?

— Хочу, щоб 2018 рік став вдалим для збірної і для всього українського футболу. Але це якщо тільки футбольне. На першому місці у мене буде тільки одне бажання — щоб в Україні скоріше настав мир.

Що побажаєте уболівальникам?

— Міцного здоров'я, мирного неба, щастя, удачі й перемог своїх улюблених команд. На нас чекає цікавий рік. Я хочу, щоб «Динамо» і «Шахтар» вдало виступили в єврокубках. Щоб прогресували всі наші клуби, сильнішим ставав чемпіонат України. У наступному році у Києві пройде фінал Ліги чемпіонів — вважаю, що всі наші вболівальники заслужили на такий розкішний подарунок. Зі свого боку хочу пообіцяти, що збірна України теж докладе максимум зусиль, щоб нікого не розчарувати.

Плани у вас серйозні?

— Для початку хочемо провести якомога більше контрольних матчів. У березні — два, а після закінчення сезону — ще три. Все йде до того, що ми почнемо рік поєдинками з Японією та Саудівською Аравією. Наскільки мені відомо, контракт з японцями вже знаходиться у ФФУ, а другий договір повинні надіслати на початку року. Після того, як всі формальності будуть узгоджені, стане відоме місце проведення цих поєдинків. Точно можу сказати, що пройдуть вони в Європі. Як тренера підбір суперників мене цілком влаштовує, адже обидві команди стали учасниками чемпіонату світу.

Підписатися на новини