Вісім дебютантів за рік. Свіжа кров у команді Шевченка

За останній рік національна збірна відіграла вісім поєдинків — шість у рамках відбору на мундіаль і ще два товариські. Загалом наставник збірної Андрій Шевченко задіяв на полі 34-х виконавців, одразу вісім із яких виявилися дебютантами синьо-жовтої команди.

У березні в загребській грі відбору до ЧС-2018 із Хорватією (0:1) 90 хвилин відіграв Микола Матвієнко, який на той момент представляв «Карпати». Лівий захисник змінив в основі дискваліфікованого Едуарда Соболя та непогано впорався зі своєю роботою. Тренерський штаб довіряв Матвієнку і в подальшому, і на його рахунку уже сім матчів за збірну — в статусі гравця як «Карпат», так і «Ворскли».

У червні в товариському поєдинку з Мальтою (0:1), що проходив в австрійському Граці, дебютував Володимир Шепелєв. Опорник відіграв другий тайм, однак не допоміг команді хоча б зрівняти рахунок. Пізніше динамівець вийшов на заміну в матчі відбору до мундіалю проти Фінляндії.

Двох новоспечених збірників дав Україні поєдинок з Косовом (2:0), що проходив в албанському Шкодері в жовтні. Киянин Віталій Буяльський вперше вийшов на поле у футболці головної команди країни, відігравши кілька хвилин. Ще одним новачком став Марлос, який напередодні отримав український паспорт. Екс-бразилець відбігав другий тайм, протягом якого синьо-жовті і забили обидва голи. На даний момент півзахисник Шахтаря має у послужному списку три гри за збірну та одну результативну передачу.

Одразу четверо дебютантів з'явилося у складі нашої команди в листопаді в заключному матчі року проти Словаччини (2:1). Ворсклянин Юрій Коломоєць відіграв на позиції центрфорварда весь поєдинок і запам'ятався тим, що регулярно змушував суперників порушувати на ньому правила. Свій час на полі отримали гравці, що вийшли на заміну, — Олександр Андрієвський із «Зорі», Сергій М'якушко з «Карпат» та Артем Шабанов із «Олімпіку».

Загалом Андрій Шевченко в статусі головного тренера збірної задіяв уже 12 дебютантів. Відзначимо, що за всю історію національної команди України в її складі на полі з'являлося 258 футболістів.

Усі матчі збірної України у 2017 році

Підписатися на новини