Збірна України на Дефлімпійських іграх

Згадуємо історію виступів національної команди гравців з вадами слуху на головних стартах чотириріччя.

Вперше синьо-жовті взяли участь в Дефлімпіаді в 2001 році в Римі і посіли шосте місце серед 16-ти команд. В 2009 році на Іграх в Тайбеї Україна здобула одразу 67 медалей, серед яких 20 — золоті. Одну із цих нагород найвищого ґатунку принесли своїй країні футболісти, які у фінальному поєдинку обіграли Росію — 3:2.

Через чотири роки в болгарській Софії збірна гравців з вадами слуху впевнено вийшла з групи, обігравши Корею (4:1), Данію (4:0) та розійшовшись миром з Іраном (2:2). У чвертьфіналі підопічні Олександра Верещаки здолали Туреччину у серії пенальті (5:4, основний час — 1:1), а у півфіналі пройшли Єгипет. Однак у вирішальному матчі чинні чемпіони не підтвердили свій статус, програвши Росії (1:2).

На останніх Дефлімпійських іграх, що пройшли в турецькому Самсуні в липні 2017-го, наша команда знову здобула срібло. Українцям непросто дався виступ в групі — після поразки від Японії (1:2) та нічиєї з Італією (1:1) лише розгром Аргентини (3:0) допоміг команді завдяки кращій різниці м'ячів потрапити до 1/4 фіналу. Там синьо-жовті здолали Росію (5:4), після чого мінімально обіграли Єгипет (1:0). Основний час «золотого» матчу з Туреччиною завершився внічию (0:0), а в серії пенальті удача посміхнулася господарям міжнародного форуму — 4:3.

Підписатися на новини