Підсумки року: на сьомій позиції в європейському рейтингу

Згадуємо, якими досягненнями відзначилася національна команда України з пляжного футболу у 2017 році.

Враховуючи специфіку виду спорту, в біч-сокер зазвичай грають у теплий період року або ж у місцях, де рідко трапляються суворі зими. Так, 2017-й наша збірна розпочала на Кубку Персії в Ірані, що пройшов 14—16 лютого.

У першому матчі, з італійцями, підопічні Євгена Варениці поступилися з рахунком 6:7, хоч і вели — 6:4. У другому турі наші зазнали невдачі в серії пенальті з господарями після нічиєї в основний час (3:3). У заключному поєдинку українці обіграли поляків (4:2), завдяки чому здобули підсумкову другу позицію, пропустивши вперед лише Іран. Автор п'яти голів Олег Зборовський став одним із кращих бомбардирів турніру, а Володимир Гладченко був визнаний найкращим воротарем Кубку Персії.

Влітку на українців чекав захист титулу тріумфаторів Євроліги, однак уже після першого етапу в Португалії шанси синьо-жовтих на повторне чемпіонство знизилися. Здолавши в непростих дуелях Грецію (6:5) та Польщу (4:3), в третьому турі наша дружина не менш драматично поступилася Іспанії (3:4). Українці покинули Назаре на проміжному четвертому місці в зведеній турнірній таблиці.

Наприкінці серпня національна команда вирушила до німецького Варнемюнде, де здобула три перемоги в рамках другого етапу Євроліги. Україна обіграла Італію (3:2), дотиснула Німеччину в екстра-таймі (2:1), а також здобула вольову звитягу над Азербайджаном (4:3). У підсумку наші хлопці отримали малий трофей за перше місце в групі, Максим Войток із трьома голами в активі опинився серед кращих бомбардирів, а Романа Пачева визнали найкращим гравцем етапу.

Вийшовши до Суперфіналу з другого місця, у вирішальній стадії наша команда виступила не найкращим чином. В італійській Террачіні українці зайняли останнє місце в групі, не здобувши жодного очка. Підопічні Варениці були розгромлені господарями (4:11), а також програли командам з Росії (3:4) та Білорусі (0:2). В матчі за підсумкове сьоме місце наша команда перемогла Польщу по пенальті після нічиєї в основний час (4:4).

Таким чином, у 2017 році Україна здобула шість перемог, двічі розійшлася миром та п'ять разів програла. У світовому рейтингу збірна йде 17-ю, а в європейському — сьомою.

Підписатися на новини