«Золоті м’ячі» — українським талантам!

30 листопада у Будинку футболу відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів сезону-2016/2017 Дитячо-юнацької футбольної ліги.

Телевізійна зйомка, зіркові ведучі, святкова сцена, виступ футбольних фрістайлерів, конкурси та, можливо, перші міні-інтерв’ю — останнього дня осені найкращі юні українські гравці відчули себе справжніми зірками. Цього дня Дитячо-юнацька футбольна ліга України вперше в історії спеціальними нагородами — «Золотими м’ячами» - відзначала лауреатів сезону-2016/2017 у кожній віковій категорії та обирала кращого тренера.

Почесними гостями урочистої церемонії стали президент Федерації футболу України Андрій Павелко, президент ДЮФЛУ Віталій Борт, відомі у минулому гравці збірних СРСР та України, чинні футболісти київського «Динамо» та «Шахтаря», які й нагороджували переможців та номінантів. 

«Дитячий футбол — основа всієї піраміди гри мільйонів, — відзначив у своєму вітальному слові президент ФФУ Андрій Павелко. — Вдячний президенту ДЮФЛУ Віталію Борту за таку ініціативу, яку ми підтримали. Це дає можливість ставити перед собою максимальні завдання та досягати їх. Ми маємо зробити все для якісної підготовки нового покоління українських гравців, а коли вони стануть дорослими, не лише сподіватися на успішні виступи збірних, а й очікувати на це». 

У свою чергу, президент ДЮФЛУ Віталій Борт висловив сподівання, що подібні заходи з відзначення та нагородження найкращих стануть традиційними, а кількість номінацій щороку буде збільшуватися. «Мабуть, найважче для журі було обрати найкращого тренера», — розповів Віталій Борт.

У наймолодшій віковій категорії U-14 кращим гравцем оборонного плану був визнаний захисник «Шахтаря» Марк Мампассі. Він отримав пам'ятний приз з рук відомого в минулому гравця «Шахтаря» і збірної України В'ячеслава Шевчука. Найсильнішим нападником, на думку журі, був Назар Волошин з «Динамо». Йому нагороду вручав колишній форвард «Шахтаря» і збірної України Андрій Воробей.

 

У віковій категорії U-15 перемогу в обох номінаціях здобули юні динамівці.

Кращим гравцем оборонного плану був названий захисник «Динамо» Ілля Забарний (його визначив захисник «Шахтаря» Сергій Кривцов), найсильнішим футболістом атакуючого плану визнали його одноклубника, півзахисника Артема Кулаковського, який отримав нагороду з рук хавбека «Шахтаря» Максима Малишева.

Далі підійшла черга вибирати кращих гравців в категорії U-16.

Відзначимо, що в її обох номінаціях перемогли представники донецького «Шахтаря». Кращим гравцем оборонного плану був названий воротар Анатолій Трубін, який отримав нагороду від колеги по амплуа, кіпера «Динамо», Георгія Бущана. Серед атакуючих гравців не виявилося рівних нападнику Михайлу Мудрику. Його нагородив відомий півзахисник київського «Динамо» Олег Гусєв.

У найстаршій віковій категорії чемпіонатів ДЮФЛУ U-17 фахівці віддали свої голоси таким гравцям: найкращим захисником назвали динамівського півзахисника Богдана Білошевського (нагородив одноклубник Віталій Буяльський), серед гравців атакуючого плану ніхто не зміг перевершити нападника «Дніпра» Владислава Супрягу.

Після роздачі індивідуальних призів переможцям в усіх чотирьох вікових категоріях чемпіонатів ДЮФЛУ черга дійшла і до доросліших футболістів. За підсумками дебютного чемпіонату країни U-19 серед команд першої ліги також були визначені двоє кращих гравців.

Тут перемогу святкували також представники одного клубу, переможця фіналу чотирьох, «Черкаського Дніпра». Найсильнішим оборонцем був визнаний захисник Ілля Нікітенко, найкориснішим при атаках на ворота суперника визнали Олексія Передерія.

Найкращим тренером сезону-2016/2017 визнано Олексія Дроценка з київського «Динамо». Минулого сезону команда столичного клубу U-17 під його керівництвом виграла золоті медалі чемпіонату ДЮФЛУ. Цього сезону він очолює наймолодших хлопців з колективу U-14, команда йде на другому місці в своїй групі. Нагороду вручав легендарний володар Кубка кубків і Суперкубка УЄФА 1975 року Володимир Трошкін. 

 

 

 

  

Підписатися на новини