Дарія Апанащенко: «У моїй кар'єрі це перший гол, забитий у падінні головою»

Автор єдиного та переможного м’яча у ворота збірної Угорщини у кваліфікаційному матчі ЧС-2019, капітан та лідер національної жіночої команди України Дарія Апанащенко в інтерв’ю прес-службі ФФУ розповіла про свої враження від останньої гри синьо-жовтих, оцінила забитий гол та поділилися думками стосовно наступного офіційного поєдинку.

— Що можеш сказати про суперника по останньому поєдинку? Угорки чимось здивували?

— Угорщина — дуже хороша молода команда, яка здивувала бажанням і натиском. Ми переглядали відеонарізки з матчів суперника і були готові в тактичному плані до цієї зустрічі. Гра була відкрита, ми могли вже в першому таймі вирішувати питання щодо перемоги, проте не вистачило завершального точного удару. Від себе хочу подякувати всім дівчатам за самовіддачу і те, що не опустили руки, а грали до останньої хвилини.

—  Кого можеш виділити у господарок?

— Сподобалися гравці групи атаки, зокрема — Ваго та Якобфі.

— Торік українська збірна у Борисполі у товариському матчі поступилася угоркам з рахунком 0:4. Що змінилося за цей час?

— Так, рік тому ми програли — 0:4, але у нас тоді був ще експериментальний склад, тренер переглядав тих, хто може підсилити гру команди. Зараз у нас вже більш зіграний колектив.

— На твій погляд, у чому причина низької результативності нашої збірної у матчі з Угорщиною? Синьо-жовті мали чимало нагод відзначитися ще в першій половині, але пішли на перерву за рахунку 0:0.

— Гадаю, на наші дії вплинула невеличка перерва — у багатьох команд закінчився чемпіонат, і готуватися до матчу потрібно було самостійно. І тому важливо було відчути гру і м'яч. Не дивлячись на те, що Туреччині ми провели спаринг, офіційній матч — це зовсім інший рівень та швидкості.  

 — Ти забила видовищний гол й принесла першу перемогу у відборі. Як вітала команда після гри, які емоції були у роздягальні?

— Так, гол дійсно вийшов красивим: Таміла Хіміч обіграла суперника і зробила подачу з флангу, яку я втілила у гол. У моїй кар'єрі це перший гол, забитий у падінні головою, емоції зашкалювали. До того ж це сталося у доданий час, гол  приніс нам перемогу. Дівчата ледве не задушили мене, пам'ятаю, що ледь могла дихати. Всі дуже бурхливо раділи, перша перемога у кваліфікації далася нам вкрай нелегко.

— Чи пішли на користь тренувальні збори в Антальї перед грою з командою Угорщини?

— У Туреччині відмінні поля і умови, нам це, звісно, пішло на користь в плані підготовки. За це окрема подяка керівництву.  

— У квітні українська команда зіграє проти фіналіста Євро-2017 — Данії. Що зможуть синьо-жовті їй протиставити?  

— До матчу з Данією потрібно ще дожити, у нас ще перед ним буде непростий матч із хорватками, які у Львові змогли зачепитися за нічию. За майбутню гру проти Данії скажу так: дисципліна б'є клас. Звісно, буде важко, але без бою з поля ми не підемо. 

Підписатися на новини