17-й тур Прем’єр-ліги: «Верес» піднявся на третє місце, боротьба за топ-6 загострюється

На минулих вихідних відбулися матчі 17-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. «Шахтар» у донецькому дербі здолав «Олімпік», що дозволило «Вересу» зайняти проміжне третє місце за п’ять турів до завершення першої частини сезону.

«Олімпік» та «Шахтар» продемонстрували видовищний поєдинок, у якому сильнішим виявився чільний лідер чемпіонату. Факундо Феррейра забив два голи з чотирьох своєї команди, а Марлос віддав три асисти партнерам. Номінальні господарі відповіли дублем Володимира Прийомова. 2:4 – перемога «Гірників».

Кам’янська «Сталь» на столичній «Оболонь-Арені» приймала «Динамо». Кияни швидко продемонстрували різницю в класі і повели в рахунку: відзначився Дьємерсі Мбокані з передачі молодого півзахисника Миколи Шапаренка. Другий гол у активі Миколи Морозюка – 0:2.

«Верес» у Львові переконливо розбив «Чорноморець». На три м’ячі від господарів, які до слова, ще реалізували 11-метровий, одесити змогли відзначитись голом престижу – 3:1. Ця перемога дозволила рівненцям наздогнати «Олімпік» і розділити третє місце з донеччанами та «Ворсклою», яка, в свою чергу, в меншості вирвала перемогу на виїзді в Маріуполі.

Представники України в єврокубках «Зоря» та «Олександрія», які буксували на старті сезону, продовжують шлях до топ-шістки. Луганська команда мінімально подужала «Зірку» з Кропивницького – 1:0, а «Олександрія» вдома впевнено переграла «Карпати» – 3:0.

Усі результати 17-го туру:

«Олімпік» (Донецьк) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:4;

«Маріуполь» (Маріуполь) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1;

«Верес» (Рівне) – «Чорноморець» (Одеса)– 3:1;

«Олександрія» (Олександрія) – «Карпати» (Львів) – 3:0;

«Сталь» (Кам’янське) – «Динамо» (Київ) – 0:2;

«Зоря» (Луганськ) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0.

Підписатися на новини