Юрій Запісоцький: «Андрій Шевченко презентує ФФУ свою програму на майбутнє»

У понеділок, 6 листопада, у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. Після закінчення офіційної зустрічі у брифінгу для журналістів взяв участь генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький.

Виконком заслухав звіт Шевченка

«Усі чекали першого питання порядку денного – ми заслухали звіт головного тренера національної команди, також розглянули кілька процедурних моментів по Прем’єр-лізі. ПФЛ, зміни до календаря. В різному обговорили матеріали робочої групи стосовно реформи професіонального футболу», - розпочав бесіду із журналістами генеральний секретар Федерації.

ФФУ йде назустріч інтересам першої команди

За словами Запісоцького, на засіданні Виконкому жодних рішень, які б стосувалися контракту Андрія Шевченка із ФФУ, не приймалося: «Станом на сьогодні у Андрія Шевченка є чинний контракт, термін якого спливає влітку 2018-го року. Сьогодні ми заслухали звіт головного тренера, а сам Андрій Миколайович запропонував уже найближчим часом презентувати свою програму на майбутнє. Терміни чинного контракту це дозволяють. Виконком та Комітет національних збірних команд її детально проаналізують, вивчать, і буде прийняте відповідне рішення.

До речі, у виступах членів Виконкому, зокрема голови Комітету національних збірних Мирона Маркевича та технічного директора Олега Протасова, оцінки діяльності наставника збірної були позитивними. Головному тренеру дали час після завершення відбіркового циклу напрацювати зміни до програми підготовки. Він обіцяв це презентувати.

ФФУ намагається ні в чому не обмежувати і не відмовляти. Ми завжди йшли назустріч інтересам першої команди, тому ніяких нарікань не було».

Пропозиції щодо нового формату ПФЛ

«Що стосується реформи професіонального футболу, то є пропозиції робочої групи щодо переформатування ПФЛ, але на поточний момент вони сприймаються неоднозначно як самою ПФЛ, так і деякими членами, тому робота буде продовжуватися, оскільки питання чутливе», - резюмував генеральний секретар національної асоціації.

 

Підписатися на новини