Міжнародний день дівчат відзначили на НТК ім. В. Баннікова

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Німецького банку розвитку (KfW) спільно з Федерацією футболу України провели футбольний турнір "EmPower Girls", присвячений Міжнародному дню дівчат, який відзначається 11 жовтня.

У змаганнях на НТК імені В. Баннікова у Києві, які вперше відбулися в Україні, взяли участь 80 дівчаток віком з 11 до 13 років з різних куточків країни, у тому числі із територій, що постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України.

  

У вирішальному поєдинку команда Києва у серії післяматчевих пенальті вирвала перемогу у суперниць з Рівненського міжрегіонального центру розвитку дівочого футболу (МЦРДФ) - 3:2 (основний час - 1:1). Протистояння за бронзові нагороди між Харківським та Миколаївським МЦРДФ завершилося з рахунком 2:0. У турнірі «EmPower Girls» також виступали представниці Тернопольської, Чернігівської, Донецької та Черкаської областей.

Золоті нагороди переможницям змагань вручив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький. Вони привітали із здобутками всіх учасниць футбольного Кубка, їх наставників та організаторів та побажали подальшого розвитку і високих досягнень у спорті.

За словами заступника Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лори Білл, своєю участю у змаганнях дівчата допомогли зруйнувати існуючі стереотипи про суто хлопчачі та дівчачі види спорту. Вона побажала спортсменкам й надалі впевнено йти до поставлених цілей. «ЮНІСЕФ виступає за рівні права для кожної дитини. Тому нам дуже важливо, щоб дівчати і хлопці мали рівні права і можливості у суспільстві, і могли самостійно обирати улюблені заняття та реалізовувати свої мрії», - сказала Білл.

Участь у церемонії нагородження також взяли заступник Міністра освіти і науки Роман Греба, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко, представник посольства Німеччини в Україні Тобіас Шрьодер, начальник управління олімпійського руху Національного олімпійського комітету, бронзова призерка Олімпійських ігор Анна Сорокіна, гравець національної збірної України, голкіпер ФК «Шахтар» Микита Шевченко, головний тренер юнацької збірної України U-17 Сергій Попов та футболістки національної жіночої збірної України Віра Дятел й Ірина Василюк. Усі команди-учасниці були нагороджені заохочувальними медалями та футбольними м'ячами.

Підписатися на новини