Андрій Шевченко: «Дався взнаки клас хорватських футболістів»

Головний тренер збірної України на прес-конференції після матчу з Хорватією в рамках кваліфікаційного турніру чемпіонату світу-2018 відзначив гру своїх підопічних у першому таймі та проаналізував причини поразки.

Хороший перший тайм від «синьо-жовтих»

Свою розмову із журналістами Шевченко розпочав із слів вдячності на адресу вболівальників. «Дякую всім, хто прийшов підтримати збірну, - відзначив Шевченко. – Підтримка була чудовою».

Відповідаючи на запитання стосовно гри Андрія Ярмоленка на незвичній для себе позиції, наставник «синьо-жовтих» заявив, що задоволений діями півзахисника «Боруссії» у першому таймі, як і всієї команди. «У нас є певні проблеми з форвардами, - розповів Андрій Шевченко. – Зважаючи на перебіг подій у першому таймі, вважаю, що взаємодія в атаці у наших гравців була на належному рівні. У другій половині зустрічі трохи не витримали, далася взнаки різниця у класі. Маю на увазі те, що у збірній Хорватії багато класних футболістів, котрі звикли проводити по два матчі на тиждень на високому рівні. Наш чемпіонат поступається провідним першостям Європи, в яких виступає більшість гравців збірної Хорватії. Тож коли у другому таймі суперник підвищив темп, почав активніше застосовувати пресинг, ми почали частіше помилятися. Одна з таких помилок і призвела до першого голу. А потім ми уже пішли в атаку, нічого було втрачати, адже потрібна була лише перемога».

Відсутність конкуренції


Андрій Шевченко розповів, що після матчу, в першу чергу, подякував футболістам, які прийняли вимоги тренерського штабу та були готові перебудовуватися та змінюватися. «Подякував футболістам за ставлення до команди та гри. У нас, на жаль, невисока конкуренція в країні. Немає такого, що з двох гравців однаково високого рівня ми змогли обрати сильнішого на поточний момент. Нам доводилося змінювати позиції гравців, щоб бути конкурентоздатними. Вдячний гравцям, що вони сприйняли вимоги тренерського штабу, перебудовувалися. Ми грали з хорошою командою, з сильними виконавцями у складі. Збірна Хорватії за підбором виконавців та якістю гри мала б займати перше місце у групі. У нас був шанс. Але суперник вистояв, коли йому було важко – маю на увазі перший тайм, у якому ми комбінували і створювали моменти, а потім реалізував дві нагоди для взяття воріт».

Даліч розповів про план на гру

У свою чергу, наставник хорватської збірної Златко Даліч відзначив, що його штаб детально вивчив манеру гри української команди, він задоволений грою своїх підопічних, а також вдячній команді, яка зуміла витримати обраний план на гру.

«В першу чергу, хочу подякувати своїм футболістам за чудовий матч, - розповів Даліч. - Задоволений якістю футболу, який продемонстрували мої гравці, але це лише маленький крок на шляху до чемпіонату світу. Незважаючи на те, що ми не здійснювали кардинальних змін у тактиці, всі футболісти проявили себе з найкращого боку. Команда перебувала дуже в поганому настрої після невдалого матчу у Фінляндії, тому довелося витратити багато часу на розмови з гравцями. Футболісти розуміли, що гра з Україною - наш останній шанс. Ми добре вивчили українську збірну й були готові до активної гри суперника на флангах. У першому таймі ми планували надійно зіграти у захисті, у другому – діяти більш агресивно, перейшовши до атакувальних дій. Вдячний команді, що план на гру було виконано і, незважаючи на складність матчу, ми досягли великої перемоги». 

Підписатися на новини