Україна обіграла Косово у Шкодері

Національна збірна команда України обіграла команду Косова у гостьовому матчі відбіркового циклу чемпіонату світу 2018 року – 2:0.

У переддень гри головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко передвіщав складну гру, адже команда Косова, за його словами, відзначається працьовитістю та хорошою організацією гри у захисті. Склад збірної України, який вийшов на гру із перших хвилин, одразу відчув це на собі. Косовари високо зустрічали українців на їх половині поля, а у випадках позиційної гри гостей великими силами зачинялися у власних володіннях.

І все ж гольові моменти у команді Шевченка виникали. І у перші 45 хвилин поєдинку головна загроза воротам господарів надходила від Євгена Коноплянки, який двічі турбував Саміра Уйкані, а на 22-й хвилині наш вінгер і взагалі влучив у стійку. На жаль, Артем Кравець, до якого відскочив м’яч, не зумів відправити його у ціль.

Перед цим непогано відкривався під удар Денис Гармаш, «пострілу» якого у вирішальний момент забракло сили, а вже наприкінці тайму «стріляв» з правої Андрій Ярмоленко. Гармаш зачепився за м’яч у штрафному майданчику косоварів, але Андрій пробив насилу «по горобцях».

У другому таймі тиск на ворота косоварів посилився – Шевченко випустив на поле дебютанта Марлоса, який значно додав у конструктивній грі українців попереду. Серія атак на володіння Уйкані врешті завершилася взяттям воріт. На 60-й хвилині Микола Матвієнко виконав навісну передачу з лівого флангу, а захисник Леарт Пачарада ударом головою зрізав м’яч у власні ворота. Ще за шість хвилин зобов’язаний був подвоювати рахунок Гармаш, але Денису бракувало влучності «на другому поверсі» - «сфера» просвистіла у метрі від поперечини.

Після цього команда Альберта Буньякі спробувала перевести гру на половину поля українців. І на невеликий відрізок часу гравцям у синій формі це вдалося зробити. Щоправда, біля воріт Андрія Пятова так і не виникло жодного моменту, який можна було б класифікувати як стопроцентний. Воротар впевнено забирав усі верхові м’ячі, які адресувалися на «гренадера» Нухіу, що з’явився на полі у другому таймі.

А ось гості забили вдруге і остаточно «заспокоїли» косоварів: Ярмоленко з кількох метрів вгатив «плямистого» у сітку після навісної передачі Олександра Караваєва з правого флангу та скидки головою у виконанні Гармаша.

Україна виграла важливий матч у Шкодері, але найголовніше випробування на команду Шевченка чекає вже найближчого понеділка, коли у Києві наша команда зіграє зі збірною Хорватії!

ЧС-2018. Кваліфікація

Косово – Україна – 0:2

Голи: Пачарада (60, автогол), Ярмоленко (87)

Попередження: Крюезіу (45), Халімі (86) – Кравець (42), Ордець (53)

Косово: Уйкані (к) – Мусоллі (Ф. Кастраті, 83), Крюезіу (Рашані, 53), Рашица, Халімі, Целіна, Ррахмані, Войвода, Мурічі (Нухіу, 70), Пачарада, Яшаніца

Україна: Пятов – Хачеріді, Матвієнко, Ярмоленко, Коноплянка (Буяльський, 88), Кравець (Марлос, 46), Ротань (к) (Степаненко, 63), Сидорчук, Караваєв, Гармаш, Ордець

Підписатися на новини