Петро Порошенко та Андрій Павелко відкрили у Івано-Франківську новий стадіон

Сьогодні, 29 вересня, у Івано-Франківську відкрито новий стадіон зі штучним покриттям, збудований за програмою УЄФА «Хет-Трик». На спортивне свято до міста завітали Президент України Петро Порошенко та президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Нове футбольне поле в Івано-Франківську зведено поблизу добре відомого місцевим уболівальникам та любителям спорту стадіону «Рух». Будівництво об’єкту розпочалося у жовтні 2015 року. Тоді Президентом України на території комплексу була закладена символічна капсула – своєрідне зобов’язання керівництва країни та ФФУ усіляко сприяти у реалізації цього проекту.

Новий стадіон обладнаний високоякісним та безпечним штучним покриттям, комфортними роздягальнями, кімнатами для арбітрів та душовими. Тепер тут зможуть проводити свої тренування та змагання вихованці міських ДЮСШ. Також тут є дві трибуни, де можуть розміститись 400 глядачів, і електротабло.  

«Реалізація цього проекту – яскравий приклад того, як наміри та плани стають реальністю, якщо взятися до справи разом. Будівництво цього стадіону стало можливим завдяки злагодженій командній взаємодії ФФУ, обласній федерації, мерії Івано-Франківська та керівництва області. Це чудовий подарунок юним прикарпатським футболістам, які живуть цією грою і мріють стати новими зірками шкіряного м’яча. Івано-Франківськ – лише одне з міст, де протягом останніх років ФФУ вже відкрила нові футбольні стадіони. Раніше такі спортивні обєкти було зведено у Дніпрі, Вишневому, Корсунь-Шевченківську, Полтаві і Бердянську. Невдовзі завершиться будівництво стадіону у Чернівцях», – відзначив у вітальному слові Андрій Павелко. 

У свою чергу, Президент України Петро Порошенко пригадав, як два роки тому пообіцяв Івано-Франківську сприяти у зведенні нового стадіону і також привітав місто з відкриттям комплексу. «Приємно бачити тут, на новому стадіоні, радісні посмішки майбутніх зірок українського футболу, сильних і сміливих. Щоб бути переможцями потрібні мужність, бажання і стадіони та майданчики, де можна тренуватися. І такі майданчики повинні бути поблизу кожної школи», – зазначив глава держави.  

Одразу після завершення церемонії відкриття стадіону, тут відбувся турнір, в якому взяли участь чотири дитячі команди з різних районів Івано-Франківської області. Після закінчення змагань Андрій Павелко та Петро Порошенко привітали переможців та вручили їм кубки, медалі та подарували новенькі м’ячі.

Підписатися на новини