11-й тур Прем’єр-ліги: видовищна нічия «Динамо» та «Зорі», впевнена перемога «Шахтаря» над «Карпатами»

На минулих вихідних відбулися матчі 11-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Після чергового ігрового дня, який став останнім у першому колі першості, «Шахтар», завдяки домашній перемозі над «Карпатами» та осічки «Динамо» в поєдинці із «Зорею», відірвався від киян на чотири очки.

«Гірники» приймали львівську команду в Харкові і не мали жодних проблем з опонентами. Факундо Феррейра відзначився вже на 7-й хвилині поєдинку, замкнувши простріл Богдана Бутка. Донеччани продовжували тиснути і забили вдруге по перерві: Артем Федецький зрізав м’яч у власні ворота після прострілу Ісмаїлі – 2:0.

Головного болю тренеру «Шахтаря» Паулу Фонсеці та наставнику збірної України Андрію Шевченку додали травми двох захисників національної команди Богдана Бутка і Ярослава Ракицького.

«Динамо» на виїзді впевнено почало гру проти «Зорі», відвантаживши три голи ще до перерви: забивали Дьємерсі Мбокані, Віталій Буяльський та Жуніор Мораес. Утім, луганська команда змогла переломити хід поєдинку і у другій половині гри відіграла перевагу «біло-синіх». Кияни забили вчетверте, але підопічні Юрія Вернидуба відзначилися ще раз і вирвали домашню нічию з віце-чемпіоном України – 4:4!

Цікавий поєдинок відіграли в Києві «Олімпік» та «Маріуполь». Зігравши перші 45 хвилин з рахунком 0:0, у другому таймі команди продемонстрували результативний футбол з вилученнями у таборах обох колективів. Донеччани вийшли вперед зусиллями Антона Кравченка, втім маріупольці змогли забити двічі у відповідь: голи на рахунку Андрія Борячука і Віталія Кольцова. Підопічні Романа Санжара не знітилися і змогли відповісти двома результативними ударами Станіслава Біленького та Андрія Богданова – 3:2.

«Олександрія» та «Зірка» не змогли виявити сильнішого – 0:0, «Чорноморець» вперше програв під керівництвом Олега Дулуба – домашня поразка від «Ворскли», яка впевнено завершила коло на третій позиції. «Верес» та «Сталь» поділили очки у Львові – 1:1.

Результати туру:

 

«Олімпік» (Донецьк) –  «Маріуполь» (Маріуполь) – 3:2;

«Олександрія» (Олександрія) – – «Зірка» (Кропивницький) – 0:0;

 

«Чорноморець» (Одеса) – «Ворскла» (Полтава) – 0:3;

 

«Верес» (Рівне) – «Сталь» (Кам’янське) – 1:1;

«Шахтар» (Донецьк)– «Карпати» (Львів) – 2:0;

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 4:4.

Підписатися на новини