На НТК ім. Баннікова відбувся дитячий турнір серед команд з 11 областей України

У суботу, 16 вересня, на штучних полях ім.Баннікова відбувся дитячий фестиваль з міні-футболу серед дітей, організований спільно Федерацією футболу України та Генпрокуратурою. Участь в змаганнях взяли 11 команд з різних областей України. Відповідно до регламенту усі команди були поділені на 2 групи та провели груповий раунд змагань, після чого переможці груп зустрілися у фіналі, а команди, що посіли 2-гі місця розіграли бронзові медалі.

Переможцем турніру стала команда з Харківської області, яка у фіналі впевнено перемогла команду Дніпропетровської області. Третє місце посіла команда дітей співробітників Генеральної прокуратури.

Після закінчення змагань відбулась церемонія нагородження переможців, у якій взяли участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко, генпрокурор Юрій Луценко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, технічний директор федерації Олег Протасов, перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук та заступник міністра молоді і спорту України Олександр Ярема.

Очільник національної асоціації наголосив на тому, що проведення подібних турнірів є надзвичайно важливим, адже «основна мета футболу – об’єднувати дітей, прививати їм любов до спорту та здорового способу життя, а ті емоції, яки вирували на футбольних полях – це те, за що ми любимо футбол».

Також Андрій Павелко наголосив, що вірить в подальше розширення географії цього турніру в майбутньому. Генеральний прокурор України Юрій Луценко, у свою чергу, зазначив, що завжди виступав прибічником того, що «подібні турніри потрібно проводи по всій країні, починаючи від найменшого села, адже наша країна потребує таких маленьких свят, потребує єдності, а такі дитячі фестивалі допомагатимуть в цьому».

Усі команди-учасниці отримали медалі, дипломи, футбольні м’ячі від Федерації футболу України, а також  запрошення разом зі своїми батьками відвідати матч національних збірних України та Хорватії, який пройде 9 жовтня на НСК «Олімпійський».

Підписатися на новини