Ісландія - Україна: слідкуй наживо!

Хочеш дізнатися про найсвіжіші новини зі стану збірної першим? Підписуйсяна сторінки ФФУ у соціальних мережах Facebook, TwitterInstagram та на офіційному каналі в YouTube!

00:45. Наш стрім з відбіркового поєдинку між національними збірними командами Ісландії та України завершується! Дякуємо, що вболівали з нами за головну команду країни та чекайте на детальне висвітлення майбутніх матчів "синьо-жовтих" у жовтневій стадії відбору!

00:30. На думку Андрія Шевченка, перший і досить спірний гол збірної Ісландії став переламним у грі абсолютно рівних суперників. Але, незважаючи на поразку у Рейк'явіку, "синьо-жовті" не збираються опускати руки і ще позмагаються за путівку на світову першість.

6 вересня. 00:05. Як Ісландія вперше в історії здолала Україну завдяки дублю Гільфі Сігурдссона.

23:42. На жаль, українська збірна вперше в історії поступилася команді Ісландії

23:34. Фінальний свисток арбітра, який фіксує перемогу збірної Ісландії над командою України з рахунком 2:0.

23:32. Фіннбогасон змінює героя цього матчу - Сігурдссона!

23:29. Замість Хальфредссона в ісландців гратиме Скуласон!

23:26. Пуккі відкрив рахунок у матчі між збірними Косова та Фінляндії! "Суомі" виграють!

23:25. Ракицький потурбував Халльдоурссона дальнім ударом! Кутовий!

23:22. Зінченко зірвав перспективну контратаку ісландців і отримав жовту карту. Не зіграє Олександр проти команду Косова у жовтні.

23:16. А поки Ротань змінює Степаненка на футбольному полі, Туреччина відкриває рахунок у матчі з Хорватією! І наразі виходить на третє місце!

23:11. Подвійна заміна від Андрія Шевченка: замість Маліновського та Бєсєдіна гратимуть Зінченко та Кравець

23:10. Фотосвітлини з матчу між збірними командами Ісландії та України.

23:08. Ісландці провели заміну: замість Бьодварссона на поле вийшов Сігурдарссон!

23:06. Гільфі Сігурдссон забиває другий м'яч у ворота українськї збірної. Результативно завершилася контратака господарів: Сігурдссон завдав прицільного удару з району 11-метрової позначки, і Пятов не зумів врятував свою команду!

22:57. Голкіпер збірної Ісландії перевів м'яч на кутовий після небезпечного удару Ярмоленка!

22:54. Маліновський наважився на дальній "постріл" зі штрафного метрів з 23-х, і Халльдоурссон кулаками парирував цей удар!

22:47. Гільфі Сігурдссон забиває м'яч у ворота збірної України у відверто спірному епізоді - під час ісландської атаки було порушено правила проти Пятова, але арбітр його не зафіксував. Сігурдссон просто розстріляв наші ворота.

22:45. Розпочинається другий тайм кваліфікаційної зустрічі між збірними Ісландії та України!

22:33. Цікаво, що в усіх трьох відбіркових зустрічах рахунок не відкрито після першої половини гри! Нагадаємо, у паралельних матчах зустрічаються Туреччина та Хорватія і Косово та Фінляндія!

22:30. Перший тайм завершено! Інтенсивний поєдинок, багато боротьби, високі швидкості, але бракує гольових моментів у цій грі! І це природньо, адже ціна помилки надто велика - 0:0!

22:08. Матвієнко не дотягнувся до м'яча під час затяжної навісної передачі на дальню стійку, і Гільфі Сігурдссон не зумів завдати результативного удару, який вдало заблокували партнери Миколи по захисту!

22:04. Коноплянка зважився на дальній удар з зони лівого інсайду, але м'яч лише оминув дальню стійку ісландських воріт!

21:53. А це підтримка збірної України на стадіоні "Лейгардальсведлюр" у цьому матчі!

21:51. Халльдоурссон парирує м'яч після удару Коноплянки з гострого кута під ближню стійку! Бєсєдіну не вистачило часу, аби добити його у ворота!

21:47. Перша жовта карта в матчі: Халльфредссон порушив правила проти Коваленка!

21:45. Збірна України розпочинає цей матч з центру поля!

21:40: Гравці виходять з підтрибунного приміщення і шикуються на футбольному полі! Лунають національні гімни України та Ісландії!

21:35. Вщерть заповнений стадіон "Лейгардальсведлюр" наразі співає пісні місцевих мотивів і чекає на футбольні команди!

21:15. "Синьо-жовті" вже вийшли на розминку, а до початку матчу залишається трохи менше півгодини!

20:45. Стартовий склад збірної Ісландії: 1. Халльдоурссон - 2. Сайварссон, 5. Інгасон, 6. Р. Сігурдссон, 7. Гудмундссон, 8. Б'ярнасон, 10. Г. Сігурдссон, 17. Гуннарссон (к), 18. Магнуссон, 20. Халльфредссон, 22. Бьодварссон

20:40. Стартовий склад збірної України: 12. Пятов (к) - 2. Бутко, 3. Хачеріді, 4. Матвієнко, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 8. Маліновський, 10. Коноплянка, 18. Бєсєдін, 20. Ракицький, 22. Коваленко

20:30. Команда у хорошому настрої підходить до матчу, як видно із світлин зі стадіону. Гравці та тренер Андрій Шевченко жартують між собою, а голкіпер Максим Коваль по-дружньому привітав колишнього одноклубника по данському "Оденсе" Арі Скуласона.

20:00. Тим часом, національна команда вже прибула на стадіон "Лейгардальсведлюр"! Гравці вийшли на експрес-прогулянку футбольним полем, де вже за півтори години розпочнеться футбольне протистояння Ісландії та України!

18:30. Ось такий склад обрав Андрій Шевченко на домашній матч із командою Ісландії, який пройшов 5 вересня 2016 року на НСК "Олімпійський" у Києві. Вже незабаром дізнаємося прізвища 11 гравців, які битимуться сьогодні на футбольному полі за гідність та честь України!

17:45: До матчу Ісландія - Україна залишилось 4 години!

17:00. "Величезну роль у сьогоднішньому матчі зіграє майстерність наших гравців лінії атаки. Зрозуміло, що бажання буде величезним. У русі, думаю, ми теж не поступимося ісландцям. А ось майстерність у завершальній стадії має бути сьогодні на найвищому рівні, якщо ми хочемо досягти успіху в цій грі", - зазначив колишній футболіст національної збірної команди України Віталій Косовський, який брав участь в історичному матчі "синьо-жовтих" 8 вересня 1999 року на стадіоні "Лейгардальсведлюр" (0:1).

16:30. Екс-футболіст національної збірної команди України Едуард Цихмейструк пригадав вояж до Ісландії у 1999 році та поділився думками стосовно того, як "синьо-жовтим" потрібно зіграти сьогодні в Рейк'явіку.

"У ісландців була рівна команда без зірок, але з Ейдуром Гудьонсеном, який на той час грав в «Челсі». Великі, фізично сильні гравці, які б'ють по ногах і штовхаються. До того ж, непростий для адаптації клімат: вітряно, холодно, сиро. Але які там були нереальні пейзажі! Мене більше вразила природа цієї країни, аніж команда. Думаю, особливо нічого не змінилося, хоча ісландці значно додали в футбольному плані.

Нам потрібно не програти боротьбу. Якщо нам це вдасться, то потрібно спробувати зіграти в той футбол, який прищеплює команді тренерський штаб - змусити їх грати без м'яча і опустити його вниз. Хоча це буде вкрай складно. Але якщо нам це вдасться, у нас є всі шанси у цій зустрічі".

15:30. "Один з двох відповідальних матчів ми вже виграли, але у той же час ми вже забули про це, адже зараз на нас чекає одна з найважливіших ігор у 2017 році".

"Будемо налаштовуватися на перемогу і тільки на перемогу. Нас чекає дуже важкий матч".

Зі слів хавбека Олександра Зінченка та захисника Богдана Бутка стає зрозуміло, що українці налаштовуються сьогодні дати серйозний бій ісландським хлопцям.

15:00. Рівно рік тому національна збірна команда України розпочала свій шлях у кваліфікації ЧС-2018 домашнім матчем із командою Ісландії. Вже у дебюті зустрічі "синьо-жовті" припустилися помилки у захисті, і Фіннбогасон відрик рахунок, а перед перервою Ярмоленко забив свій перший м'яч у відборі, котрих у Андрія буде ще чотири. Коноплянка мав чудовий шанс принести Україні перемогу, але Євген схибив з 11-метрової позначки на 85-й хвилині - 1:1.

14:30. Адміністратори збірної України готують форму для учасників сьогоднішнього футбольного спектаклю!

14:00. Ісландія все ще чекає на першу перемогу в історії протистояння з українцями. Сподіваємося, сьогодні не дочекається! Згідно зі статистикою минулих матчів, дві зустрічі завершилися внічию, а ще в одній "синьо-жовті" були сильнішими за суперників. І було це 18 років тому - 8 вересня 1999 року у рамках відбору до Євро-2000, коли Сергій Ребров на 43-й хвилині забив переможний гол. 

13:30. Ранкова погода в Ісландії вирішила порадувати присутніх на стадіоні "Лейгардальсведлюр" осіннім сонечком!

13:00. Збірна України зіграє із командою Ісландії у жовтому комплекті форми! Ісландці гратимуть у домашньому варіанті форми з синіми кольорами.

12:30. Нагадаємо, Ісландію та Україну розсудить у сьогоднішньому кваліфікаційному матчі 38-річний шотландський арбітр - Вільям Коллам. Асистенти арбітра – Френсіс Коннор та Дуглас Росс, резервний арбітр – Джон Бітон (усі - Шотландія). Спостерігач арбітражу – Мірослав Ліба (Чехія). Це перше призначення арбітра з Глазго на матч за участю національної збірної команди України.

12:00. Саме тут вже ввечері відбудеться кваліфікаційна гра ЧС-2018 між збірними командами Ісландії та України. Як обіцяють синоптики, командам доведеться боротися не тільки одна з одною, а й з опадами та мокрим полем.

11:30. Ісландська заявка на матч виглядає наступним чином: 1. Ханнес Халльдоурссон, 2. Біркір Сайварссон, 3. Йон Фйолусон, 4. Хйортур Херманнссон, 5. Сверрір Інгасон, 6. Рагнар Сігурдссон, 7. Йоуханн Гудмундссон, 8. Біркір Б'ярнасон, 9. Бйорн Сігурдарссон, 10. Гільфі Сігурдссон, 11. Альфред Фіннбогасон, 12. Рунар Рунарссон, 13. Інгвар Йоунссон, 14. Каурі Аурнасон, 15. Рунар Сігурйонссон, 16. Олафур Скуласон, 17. Арон Гуннарссон, 18. Хордур Магнуссон, 19. Відар К'яртанссон, 20. Еміль Халльфредссон, 21. Арноур Траустасон, 22. Йоун Бьодварссон, 23. Арі Скуласон

11:00. А ось і заявка української команди на гру з ісландцями! 1. Андрій Лунін, 2. Богдан Бутко, 3. Євген Хачеріді, 4. Микола Матвієнко, 5. Іван Ордець, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Микола Морозюк, 10. Євген Коноплянка, 11. Артем Кравець, 12. Андрій Пятов, 13. Сергій Кривцов, 14. Руслан Ротань, 15. Владлен Юрченко, 16. Сергій Сидорчук, 17. Едуард Соболь, 18. Артем Бєсєдін, 19. Денис Гармаш, 20. Ярослав Ракицький, 21. Олександр Зінченко, 22. Віктор Коваленко

10:30. Збірна України підійшла до цього матчу у бойовому складі: дискваліфікацій у "синьо-жовтих" немає, а півзахисник Денис Гармаш, який застудився напередодні гри з Туреччиною, вже одужав та тренувався разом зі своїми партнерами у загальній групі. Натомість, в ісландців цей матч пропускатиме хавбек Рюрік Гісласон, який отримав червону картку у протистоянні з командою Фінляндії.

10:00. Нагадуємо вболівальникам, які стали щасливими власниками квитків на матч між збірними Ісландії та України! Видача перепусток на матч розпочнеться о 17:45 за місцевим часом біля входу на сектори J та K в спеціальній касі з написом "Видача квитків, придбаних на сайті Esport.in.ua". Для отримання квитків при собі обов'язково потрібно мати роздрукований сертифікат та паспорт!

09:30. Національна збірна протестувала газон арени сьогоднішнього протистояння, потренувавшись під пільним наглядом Андрія Шевченка.

 

09:00. Розпочинається 8-й ігровий день відбору чемпіонату світу 2018 року для групи I, в рамках якого національна збірна команда України зіграє надважливий виїзний матч на стадіоні "Лейгардальсведлюр" у Рейк'явіку із командою Ісландії. У переддень гри головний тренер "синьо-жовтих" Андрій Шевченко зазначив на прес-конференції, що команда розуміє важливість цієї гри, і наскільки вона може наблизити усю країну до мети - потрапити на світову першість 2018 року: "Всі готуються дуже серйозно, будемо грати на перемогу!".

Підписатися на новини