Андрій Шевченко: «У матчі з Туреччиною вирішальну роль відіграють лідери команд»

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко поспілкувався із представниками мас-медіа напередодні кваліфікаційної гри ЧС-2018 між національними командами України та Туреччини, яка відбудеться 2 вересня на ОСК «Металіст» у Харкові.

Україна vs Туреччина, а не Шевченко vs Луческу

На початку прес-конференції головного тренера української команди попрохали прокоментувати висловлювання наставника збірної Туреччини Мірчи Луческу, який на днях сказав турецьким ЗМІ, що його команда має беззаперечний козир у майбутньому виїзному матчі – він знає «синьо-жовтих» краще, аніж Шевченко - оновлену збірну Туреччини. Натомість, керманич нашої команди зазначив, що завтра на ОСК «Металіст» у Харкові зустрінуться не збірні Шевченка та Луческу, а команди України та Туреччини.

«Ми з повагою ставимося до цього великого тренера, він довго пропрацював в Україні і зробив для неї дуже багато. А конкретніше, для свого колишнього клубу – донецького «Шахтаря». Вважаю, що зі зміною тренера у турків видозміниться і гра. Турецька команда прибула до Харкова з таким же багажем очок, як і наша. Вони так само боряться за вихід на чемпіонат світу 2018 року, як і ми. У Луческу є своє бачення футболу, він добре знає можливості наших гравців. Але, можливо, це навіть буде плюсом для нас», - висловив думку Шевченко.

Також Шевченко відзначив єдину відмінність, яку він помітив у роботі румунського тренера порівняно із екс-наставником Фатіхом Терімом: «Терім робив ставку на молодих гравців, а Луческу - на більш досвідчених. На матч з Україною він викликав кількох виконавців, яких давно не було у збірній».

Відмінні фізичні кондиції «збірників»

Тренер української збірної висловив припущення, що «синьо-жовті» за рахунок фізичних кондицій матимуть невелику перевагу над турками у завтрашньому протистоянні, адже чемпіонат України почався раніше за турецьку першість: «Команда повністю готова до важливого матчу. Футболісти фізично добре підготовлені, якщо виходити з даних, що ми отримали під час тренувань. Хлопці вже встигли награти достатню кількість матчів у своїх клубах у новому сезоні і знаходяться у хорошій формі». Єдиним футболістом, участь якого у матчі з Туреччиною залишається під питанням, є півзахисник команди Денис Гармаш: «Він трохи прихворів, і сьогодні не тренуватиметься. Але сподіваємося, що вже завтра він буде повністю готовий до поєдинку».

Корекція гри за відсутності Ракицького

Завтра збірна України вийде на поле харківського ОСК «Металіст» без захисника Ярослава Ракицького, який пропускає кваліфікаційну гру ЧС-2018 із командою Туреччини через перебір жовтих карток. На думку Шевченка, це відчутна втрата для «синьо-жовтих», зважаючи що цей гравець має якісний перший пас і вміє добре розпочинати атаки. «Але ми будемо виходити з тих виконавців, яких ми маємо на цю гру. Я вважаю, що у нас - дуже хороші центральні захисники. На 98% я вже визначився зі складом на гру. Хлопці самі допомогли мені у цьому питанні, адже я побачив їх мотивацію вийти на поле і зробити усе можливе для здобуття позитивного результату. Гра буде важкою, і нам потрібно буде проявити терпіння. Тому для нас особливою важливою буде підтримка вболівальників. Ми граємо для них і запрошуємо їх відвідати цей матч та підтримати команду!».

Необхідно вигравати практично усі матчі

Журналісти не оминули питання щодо шансів збірної України у поточному відборі ЧС-2018, зважаючи на турнірне становище у групі «I» напередодні важливих вересневих матчів. «Наразі фаворитами групи є хорвати та ісландці. Вони ділять першу позицію у групі і мають хороші шанси потрапити на світову першість. Нам треба вигравати практично всі матчі, щоб розраховувати на вихід на чемпіонат світу. Тобто, ми маємо здобувати три очки як у матчі із Туреччиною, так і в грі, яка відбудеться за кілька днів в Ісландії.

Сподівання на лідерські якості Ярмоленка

Також під час спілкування тренера і мас-медіа Шевченка запитали про його ставлення до нещодавнього переходу лідера збірної Андрія Ярмоленка з київського «Динамо» до дортмундської «Боруссії». Наставник «синьо-жовтих» не приховував радість з приводу того, що врешті збулася мрія Ярмоленка – перейти до великого клубу та сильного чемпіонату. «Ярмоленко – професіонал, він вже закінчив свої трансферні справи, прилетів до Харкова та приєднався до команди. Я впевнений, що він продовжуватиме як і раніше, так само добре виступати за збірну України. У грі з Туреччиною вирішальну роль відіграють лідери команд. Сподіваюся, що у необхідний момент вони візьмуть відповідальність на себе, продемонструють лідерські якості та допоможуть команді здобути перемогу».

Потрібно довести, що Україна сильніша

«У нас хоч і молода команда, але досить досвідчена: усі вистуають в хороших клубах та мають ігрову практику. Завтра не обов'язково вирішальним буде досвід, а хто і як зіграє за команду, один за одного. У нас є вболівальники і мотивація, залишилося йти вперед і доводити, що ми сильніші», - прокоментував завтрашній матч української команди із турками півзахисник Руслан Ротань.

Фото з відкритого тренування збірної України можна переглянути тут

Підписатися на новини