Збірна України: місце зустрічі – Харків

Українські збірники з’їжджаються до Харкова, де сьогодні розпочинається підготовка до чергових відбірних матчів чемпіонату світу проти Туреччини та Ісландії.

Друзі з юнацьких часів

Спочатку до готелю «SuperiorGolf & SpaResort» прибув тренерський штаб на чолі з головним тренером Андрієм Шевченком. А першим з гравців прибув півзахисник «Манчестер Ситі» Олександр Зінченко, котрий оселився у своєму помешканні у неділю. Його напарник по номеру і давній друг з нацьких та молодіжної збірних України Микола Матвієнко не змусив себе довго чекати. Микола виїхав сьогодні вранці з Полтави потягом «Інтерситі» і за півтори години вже прибув до Харкова.

-         Для мене це чи не перший візит до цього міста, - поділився Микола, - пригадую, ще у часи ігор за Академію «Шахтаря»,  ми грали з однолітками «Металіста», але це було на клубній базі харківського клубу. На стадіоні «Металіст» і у самому Харкові я ще не бував.

Таким чином, завтрашня участь у відкритому тренуванні збірної України (початок о 18:30) стане для Матвієнка дебютною на харківській арені. Свою відсутність у вчорашній заявці полтавської «Ворскли» на гру чемпіонату України Микола пояснив закінченням реабілітаційного процесу після ангіни. Однак тепер оборонець одужав і повний снаги довести свою спроможність тренерському штабу «синьо-жовтих».

Тенісне бажання

А поки, в очікуванні прибуття решти збірників, Микола Матвієнко та Олександр Зінченко прогулялися мальовничою територією гольф-клубу, куди вони потрапили вперше.  Як відомо, саме цей готель є резиденцією тенісної збірної України, тож не дивно, що хлопці одразу ж зауважили велетенську тенісну ракетку, що стояла біля входу. Давні друзі дуже шукали нагоди посперечатися за столом для «пінг-понгу» і свою готовність зіграти у теніс були ладні довести і першою-ліпшою ракеткою.

Перше тренування збірної

Одразу після обіду у розташування збірної прибув молодий голкіпер «Зорі» Андрій Лунін. Учора, після матчу у Запоріжжі він приїхав до рідного Краснограда, що всього лиш за 100 кілометрів від Харкова.

О 16:50 рейсом з Києва прибула основна група гравців –  дев’ятеро динамівців Києва, семеро гірників, Владлен Юрченко з німецького «Баєра» та Руслан Малиновський з бельгійського «Генту». Пізніше, транзитом через Варшаву, прилетять ще четверо гравців з іноземних чемпіонатів – Євген Коноплянка з німецького «Шальке», Євген Шахов із грецького ПАОКу  та дует з чеської  «Славії» - Руслан Ротань та Едурад Соболь.

Сьогодні о 19:00 у збірної заплановано перше тренування, що відбудеться на полі стадіону «Сонячний», що за чотири кілометри від готелю.

Ярмоленко буде завтра

Півзахисник «синьо-жовтих» Андрій Ярмоленко, котрий сьогодні підписав угоду з дортмундською «Борусією»,  прибуде у розташування збірної завтра. Сьогодні гравець зателефонував до наставника збірної України Андрія Шевченка, повідомивши про підписання контракту та попросивши тренера про прибуття до табору на день пізніше. Шевченко привітав гравця з новим етапом в кар’єрі та сказав, що завтра на нього чекають у збірній. 

Підписатися на новини