«Ладомир» та «Маріупольчанка зіграють у фіналі чемпіонату України серед жіночих команд у Першій лізі

18 червня у Винниках Львівської області, на стадіоні імені Богдана Маркевича, під егідою ФФУ пройшли півфінальні матчі фінального етапу чемпіонату України серед жіночих команд у Першій лізі.

Кожен з поєдинків тримав вболівальників у напрузі до самого фінального свистка. Якщо Володимир-волинський «Ладомир» лише у компенсований час зміг зняти всі питання стосовно переможця, то в іншому півфінальному двобої переможця довелося визначати у серії післяматчевих пенальті.  

Перша гра, в якій «Ладомир» зустрічався з «Янтарочкою», розпочалася з розвідки – обидві команди не поспішали форсувати події на полі. Футболістки з Новояворівська більше контролювали м’яч, але атаки їх суперниць були трохи гострішими. Одна з таких на 7-й хвилині, завершилась взяттям воріт Лілії Чорної: Вікторія Гірин скористалася шпариною в захисті і відкрила рахунок у матчі.

Ледь не одразу гості могли відігратись – Світлана Клинарчук з лівого флангу вискочила на побачення з голкіпером, і вже обігравши його, не влучила з гострого кута.

На 35-й хвилині зустрічі волинянки збільшили свою перевагу у рахунку, забивши гол після розіграшу кутового. Спочатку Ольга Шевчук виявилася першою на підбиранні, але м’яч після її удару влучив у каркас воріт, а на добивання встигла Анна Мякота, яка переправила «круглого» у сітку воріт.

Початок другої половини гри знову  шокував гравців «Янтарочки», спритна Гірин втекла від захисників і пробивала в дальній кут, але з її ударом впорався голкіпер, проте й цього разу першою на добиванні виявилась Мякота.

На 72-й хвилині Тетяна Бубняк  могла довести рахунок до розгромного, але пробиваючи пенальті, який своїй команді «привезла» Романа Лукач, влучила в стійку. Гості ж, витримавши такий удар, зусиллями Наталії Собчишин та Іванни-Лесі Тарнавської змогли скорити відставання до мінімуму. Проте всі надії та намагання своїх партнерів перевести гру в овертайм, вже у додатковий час перекреслила голкіпер «Янтарочки», яка примудрилася пропустити м’яч зі штрафного метрів із сорока після удару Ольги Шевчук.

У підсумку Володимир-Волинський «Ладомир» вирвав перемогу та вийшов у фінал змагань. Наставник команди Олег Бортнік після матчу зізнався, що на діях його підопічних позначився й перехід із натурального покриття на штучне. «Було дуже непросто. Дома ми не маємо штучного поля і граємо на трав’яному, тому дівчатам необхідний був час, аби звикнути до такого покриття. Видно, що вони дуже втомилися, тому до фіналу треба гарно відпочити. Ми контролювали гру, мали солідну перевагу, але за рахунку 3:0 не забили пенальті, і «футбольний закон» нас ледь не покарав. Мали ще гарні моменти – проте це футбол, тим він і цікавий, а тим більше жіночий».  

«Ладомир» (Володимир-Волинський) – «Янтарочка» (Новояворівськ) – 4:2

Голи: Гірин (7), Мякота (35, 45), Шевчук (90+3) - Собчишин (81), Тарнавська (90+3)

В іншому півфінальному матчі зустрічалися молода команда з Вінниці - ВО ДЮСШ - та маріупольська «Маріупольчанка», у складі якої чимало досвідчених гравців.

Саме гості з Маріуполя зі стартових хвилини заволоділи ініціативою у грі, а найбільш активною, була відома та над досвідчена Світала Фрішко. Саме вона й відкрила рахунок у матчі, відгукнувшись на передачу з флангу та головою переправивши м’яч у сітку воріт. Вінничанки намагалися гостро контратакувати, проте всі їхні активні дії у першій половині гри проходили в основному поблизу штрафного майданчика суперниць.

 

Другий тайм кардинально змінив ситуацію на полі, і вже номінальні господарі заграли потужніше. Їхня активність увінчалась успіхом на 52-й хвилині. Капітан команди Наталія Чурікова, також після розіграшу штрафного, перестрибнувши захисників, також головою пробила у протихід голкіперу.

Окрилені успіхом вінничанки могли майже одразу вийти вперед, але після розіграшу кутового постріл з вбивчої позиції Юлії Левчук заблокували захисники. У середині другого тайму у вкрай важке становище свою команду поставили капітан «Маріупольчанки» Яна Винокурова, яка отримала друге попередження і залишила поле.

Втім, скористатися чисельною перевагою вінничанки в основний час не змогли, й гра перейшла у два додаткових екстра-тайми. Обидві команди не квапились загострювати гру, дещо активнішими були номінальні господарі, проте футболістки з Маріуполя добре «засушили» гру, не дозволивши суперницям створити бодай один небезпечний момент поблизу власних воріт. А переможця довелося визначати у серії післяматчевих пенальті, де влучнішими виявились гравці «Маріупольчанки». Вирішальний постріл на рахунку Інни Магурдінової.

 

«Дякую своїм дівчатам, які викладалися на полі до останнього. Була дуже важка гра, - прокоментувала результат зустрічі тренер переможців Каріна Кулаковська. - Ми йшли до цієї перемоги, довго тренувались, старалися і, думаю, заслужили вийти до фіналу. Там гратимемо проти «Ладомира», і, можу сказати, не дивлячись на сьогоднішню втому, не будемо відсиджуватись в обороні. Плюс, у суперниць теж був непростий матч. Звичайно, втрата капітана через вилучення внесе свої корективи, проте, гадаю, дівчата зможуть з цим упоратися. Є гравці, які зможуть проявити свої лідерські якості».     

ВО ДЮСШ (Вінниця) – «Маріупольчанка» (Маріуполь) – 1:1 (по пен. 4:5)

Голи: Чурікова (52) – Фрішко (37)

У матчі за третє місце, який розпочнеться 19 червня о 12:00, зійдуться «Янтарочка» (Новояворівськ) та ВО ДЮСШ (Віинниця), а у фінальній зустрічі, що запланована на 14:30, гратимуть «Ладомир» (Володимир-Волинський) та «Маріупольчанка» (Маріуполь). 

Більше фото з матчів тут

Підписатися на новини