33-й тур першої ліги: «Десна» виборює срібло

Результативна нічия чернігівської «Десни» із київським «Оболонь-Броваром» у 33-му турі чемпіонату України серед команд першої ліги стала історичною для господарів,адже вони вперше у клубній історії здобули срібло в Першій лізі.

Звітна зустріч була надзвичайно важливою для «Десни», адже підопічним Олександра Рябоконя потрібен був лише один заліковий бал для того, аби оформити путівку в Прем’єр-лігу. «Пивовари», у свою чергу, програли два останні поєдинки, тому кияни жадали реабілітуватися перед вболівальниками.

Підібрати ключі до грамотної оборони «оболонців» господарі змогли лише на 43-й хвилині. Волков виконав чудову розрізну передачу, а Коваленко, опинившись на вбивчій позиції, зумів вразити ворота колишньої команди. На відпочинок команди відправилися за мінімальної переваги господарів.

Друга половина матчу розпочалася із забитого м’яча – «Оболонь-Бровар» зумів зрівняти рахунок. Продан, котрий замінив Гурмака у перерві, виконав подачу з правого флангу, а Шевченко зумів завдати точного удару головою — це була 47-ма хвилина зустрічі.

Окрім голу «пивовари» створили ще декілька небезпечних моментів у вигляді дальнього удару Бровченка та пострілу Безуглого після навісної передачі. Дуже небезпечного удару через себе на 50-й хвилині матчу завдав Корольчук, але сфера, після удару форварда, пролетіла над поперечкою воріт Махновського. «Десна», здавалося, не очікувала настільки активного початку від «пивоварів». Команді Олександра Рябоконя знадобилося трохи часу для того, аби прийти до тями. Тим не менш, ледь підібравши м’яч до своїх ніг, чернігівці знову вийшли вперед – на 58-й хвилині Чепурненко пробив поміж ніг Федорівського після прострілу партнера з правого флангу.

«Оболоні-Бровар» після активного старту другого тайму не так часто вдавалося доходити до штрафного майданчика «Десни», але це не завадило їм вдруге в матчі зрівняти рахунок. Щойно вийшовши на поле, Скакун завдав дуже красивого удару після подачі Бровченка з правого флангу – на табло «Оболонь-Арени» загорілися «двійки».

Під завісу поєдинку на газоні «Оболонь-Арени» було багато боротьби і жодна з команд не хотіла залишити його без перемоги, але матч так і завершився бойовою нічиєю – 2:2.

«Десна» (Чернігів) – «Оболонь-Бровар» (Київ) – 2:2

Голи: Коваленко, 43, Чепурненко, 58 — Є Шевченко, 47, Скакун, 79

Попередження: Гурмак (11)

«Десна»: Махновський — Щедраков (к), Максименко, Мостовий, Братков, Д. Фаворов, Арвеладзе, Чепурненко, І. Коваленко (Коберідзе, 81), Кірієнко (Філіппов, 86), Волков (Картушов, 56)

«Оболонь-Бровар»: Федорівський — Є. Шевченко, К. Коваленко, Безуглий, Пінчук, Корнєв (к), Гурмак (Продан, 46), Бровченко, Єременко (Шевчук, 73), Слободян (Скакун, 78), Корольчук

Усі результати 33-го туру:

«Буковина» (Чернівці) – «Геліос» (Харків) – 1:1

«Верес» (Рівне) – «Черкаський Дніпро» (Черкаси) – 0:0

«Тернопіль» (Тернопіль) – «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – 0:0

«Колос» (Ковалівка) – «Миколаїв» (Миколаїв) – 5:3

«Авангард» (Краматорськ) – «Іллічівець» (Маріуполь) – 2:1

«Десна» (Чернігів) – «Оболонь-Бровар» (Київ) – 2:2

«Скала» (Стрий) – «Полтава» (Полтава) – 3:1

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Арсенал-Київ» (Київ) – 1:0

«Інгулець» (Петрове Кіровоградської області) – «Суми» (Суми) – 1:3

Підписатися на новини