ЖФК «Пантери» тріумфують в чемпіонаті України WU-16 у Вищій лізі

31 березня в Умані Черкаської області відбулися заключні матчі чемпіонату України серед дівочих команд WU-16 у Вищій лізі.

Відкривали останній ігровий день у матчі за сьоме місце сумська «Барса» та івано-франківський ДЮСШ №3. Основний час поєдинку завершився нульовою нічиєю і командам довелося пробивати післяматчеві пенальті. Сумська «Барса», яка ще у Першій лізі запам’яталась переможною серією виконання одинадцятиметрових, і цього разу вийшла переможцем – 4:2.

Матч за 7 місце

ДЮСШ №3 (Івано-Франківськ) – «Барса» (Суми) – 0:0 (по пен. 2:4)

«Освіта-Волинянка» у матчі за п’яту сходинку змагань завдяки двом голам Марії Ковб святкували перемогу над чернігівською «Юністю» - 2:0.

Матч за 5 місце

«Освіта-Волинянка» (Волинська обл.) – «Юність» (Чернігів) – 2:0

Голи: Ковб (24, 28)

Львівські «Карпати» та костопільський  «Ліцей» розіграли між собою бронзові нагороди змагань. Переможця цього протистояння довелося визначати у серії післяматчевих пенальті, так як основний час гри завершився внічию 1:1. Обидва м’ячі команди забили ще у першій половині гри. Спочатку Рисак вивела свою команду вперед, але за декілька хвилин Котяш зрівняла рахунок. У серії ударів з «позначки» більш влучними були львів’янки - 5:4. 

Матч за 3 місце

«Карпати» (Львів) - «Ліцей» (Костопіль) –– 1:1 (по пен. 5:4)

Голи: Рисак (8) - Котяш (11)

У фінальній грі зійшлися по-справжньому дві найсильніші команди турніру – уманські «Пантери» та збірна Вінницької області, для якої це вже був другий фінал за березень в чемпіонатах України. Долю цього напруженого протистояння вирішив один-єдиний м’яч, який забила півзахисник «Пантер» Поліна Янчук на 43-й хвилині зустрічі.

У підсумку, господарки чемпіонату святкують перемогу, а збірній Вінницької області лишається задовольнятися черговими срібними нагородами. 

Фінал

ЖФК «Пантери» (Умань) – Збірна Вінницької області – 1:0

Гол: Янчук (43)

Після завершення футбольних баталій відбулася офіційна церемонія нагородження переможців та призерів змагань, у якій взяли участь голова Комітету жіночого футболу ФФУ Володимир Лашкул, головний тренер дівочих збірних команд України Сергій Сапронов, заступник міського голови м. Умань Жанна Лозінська та генеральний директор ПАТ «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан. 

За результатами турніру були визначені кращі гравці у наступних номінаціях:

Кращий воротар – Анна-Марія Крищишин («Карпати», Львів)

Кращий захисник – Анастасія Ілліна («Юність», Чернігів)

Кращий півзахисник – Дарія Ціхач (Збірна Вінницької області)

Кращий нападник – Марія Котяш («Ліцей», Костопіль)

Кращим бомбардиром турніру стала гравець уманських «Пантер» Оксана Білокур – 4 голи.

Фотогалерею з турніру можна переглянути тут

Підписатися на новини