20-й тур «Ліги Парі-Матч»: вирішальне слово Бєсєдіна

За мить до фінального свистка в одному з центральних матчів 20-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги форварду київського «Динамо» Артему Бєсєдіну вдалося відзначитися у воротах донецького «Олімпіка» та принести три очки до скарбнички столичного клубу.

Матч «Динамо» та «Олімпіка» викликав чималий ажіотаж серед шанувальників футболу, оскільки зустрічалися команди, які перебувають у першій шістці в турнірній таблиці.

У першій половині тайму більш наполегливими виглядали динамівці, активними діями відзначалися Гармаш та Ярмоленко, якому асистував Бєсєдін, але кожного разу столичним футболістам або не вистачало точності, або надійно діяли захисники гостей, ліквідуючи загрозу. «Олімпік» відповів кількома динамічними контратаками, але, загалом, удари по воротах у виконанні обох команд можна було порахувати на пальцях однієї руки - 3 у «Олімпіка» та 2 у «Динамо».

Після перерви динамівці вийшли на поле ще більш рішуче налаштованими. Команда додала у швидкості, особливо в середині поля, й небезпечні моменти почали виникати набагато частіше. Повз ціль із лінії штрафного майданчика пробив Гонсалес, трохи не вистачило точності Ярмоленку, з ударом Буяльського впорався воротар, відбивши м'яча кулаками. Але, мабуть, найреальніший момент втратив Бєсєдін, який скористався невпевненою грою воротаря на виході й намагався проштовхнути м'яча до сітки, але Матяж в останній момент вибив його з лінії воріт.

Надалі обидві команди почали грати майже без центру поля, демонструючи відкритий футбол. Ярмоленко двічі небезпечно виконував штрафні удари, й ще одного разу пробив у сантиметрах від стійки. В останні 10 хвилин гри Сергій Ребров вирішив зіграти у два нападники, випустивши на поле Яремчука замість Гармаша. Тут же Гонсалес змусив схопитися за голову всіх уболівальників своєї команди та розчаровано видихнути після того, як Яремчук закинув м'яча до штрафного майданчика, й Дерліс із вигідної позиції не зміг належним чином пробити по м'ячу.

Фінальний штурм господарів був наполегливим та приніс плоди: у компенсований час після подачі від кутової позначки Бєсєдін вистрибнув вище за всіх та головою переправив м'яча до сітки, забезпечивши своїй команді мінімальну перемогу, а собі - звання героя матчу.

«Динамо» (Київ) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:0

Гол: Бєсєдін (90+2)

Попередження: Гармаш (44), Ярмоленко (68) - Цимбалюк (72), Іллой-Айєт (78), Федорів (83)

«Динамо»: Рудько - Пантіч, Шепелєв, Ярмоленко (к), Гармаш (Яремчук, 81), Віда, Гонсалес, Бурда (Морозюк, 73), Буяльський (Сидорчук, 69), Бєсєдін, Кадар

«Олімпік»: Махарадзе - Парцванія, Гришко (к), Гошкодеря (Поступаленко, 63), Моха, Шестаков, Матяж (Федорів, 76), Нємчанінов, Іллой-Айєт, Цимбалюк, Богданов (Брікнер, 87)

Інші результати туру:

«Дніпро» (Дніпро) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:1

«Динамо» (Київ) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:0

«Карпати» (Львів) – «Олександрія» (Олександрія) – 1:0

«Ворскла» (Полтава) – «Зоря» (Луганськ) – 1:2

«Сталь» (Камянське) – «Зірка» (Кропивницький) – 3:0

«Волинь» (Луцьк) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:1

Підписатися на новини