19-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Шахтар» на характері обіграв «Ворсклу»

Поновився чемпіонат України серед команд Прем’єр-ліги. У 19-му турі «Ліги Парі-Матч», першому у 2017 році, відбулися одразу два безкомпромісних протистояння: спір київського «Динамо» і луганської «Зорі» за друге місце та гра донецького «Шахтаря» із шостою командою змагань – полтавською «Ворсклою».

Поєдинок між третьою та другою командами Прем’єр-ліги вийшов, як і очікувалось, дуже цікавим та динамічним, не позбавленим певної інтриги. Гості пропустили першими вже на 4-й хвилині  після активних дій господарів. Луганчани вдало виконали подачу зі штрафного, після верхової боротьби м'яч відскочив до Бонавентуре, який із кількох метрів проштовхнув його до воріт.

Але ця прикрість не знітила гравців столичного клубу, вони продовжили вести свою гру та незабаром зрівняли рахунок унаслідок ефективної багатоходової комбінації за участі Ярмоленка, Буяльского та Гармаша: перший віддав класну передачу вперед, другий відкотив м’яч на лінію воротарського майданчика, звідки Денис у дотик переправив його у ворота. Але і на цьому кияни не зупинилися і буквально через кілька хвилин вийшли уперед зусиллями Бєсєдіна, який у дотик замкнув ближню стійку після чудової передачі Морозюка зліва.

Після перерви характер гри дещо змінився: друга половина поєдинку виявилася не такою яскравою та багатою на гольові моменти, як перша. Динамівці продовжували володіти ініціативою, час від часу обидві команди загрожувати воротам одна одної. Шевченко не без труднощів впорався з ударом Ярмоленка, а Буяльському не дозволив пробити захисник. Луганчани спробували відповісти, але навіс у Сухоцького не вийшов, а після дальнього штрафного удару у виконанні Любеновіча Рудько без проблем  забрав м’яч до рук.

У завершальні хвилини «Зоря» залишилася у меншості після вилучення Опанасенка, який заробив другу жовту картку – 1:2.

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 1:2

Голи: Бонавентуре (4) – Гармаш (14), Бєсєдін (29)

Попередження: Опанасенко (51), Любеновіч (40) – Віда (25)

Вилучення: Опанасенко (84, друге попередження)

«Зоря»: Шевченко - Сухоцький, Чечер,Форстер, Опанасенко, Чайковський (к) (Гречишкін, 72), Харатін, Пауліньйо (Ліпартія, 61), Любеновіч, Петряк, Бонавентуре (Кулач, 28)

«Динамо»: Рудько - Морозюк, Віда, Антунеш, Пантіч, Шепелєв, Гармаш, Буяльський (Корзун, 75), Гонсалес (Циганков, 68), Бєсєдін (Яремчук, 85), Ярмоленко (к).

Чемпіонат України для «Шахтаря» поновився поєдинком із полтавською «Ворсклою», що посідає шосте місце в турнірній таблиці.

Підопічним Паулу Фонсеки знадобився час, аби ігрову перевагу втілити в гольові моменти. Кожна атака «гірників» приховувала гостроту. Били по воротах Коваленко й Степаненко, активно діяли у штрафному суперника Бернард і Марлос, регулярно підключалися флангові захисники Ісмаїлі та Срна, ближче до середини тайму Фред зважився на удар здалеку, і лише стійка врятувала гостей від гола. На тлі цієї переваги гості на 27-й хвилині в одному з рідкісних контрвипадів відкрили рахунок. Хльобас скористався пасом Мякушка й перекинув м’яч через Пятова.

Футболісти «Шахтаря» досить швидко могли відновити статус-кво, та знов каркас воріт зіграв за «Ворсклу». Бланко Лещук після кутового у виконанні Срни пробив головою, проте м’яч від рук голкіпера влучив у поперечину.

«Помаранчево-чорні» нагнітали ситуацію біля воріт суперників і після перерви і, врешті, зрівняли рахунок. На 63-й хвилині Бланко Лещук підключив до атаки Ісмаїлі, стався удар: хоч голкіпер з ним і впорався, проте Коваленко опинився в потрібному місці, і м’яч від його грудей залетів у сітку.

На 84-й хвилині не пощастило Марлосу. Бразилець перебував на гарній ударній позиції, але не влучив по м’ячеві, й момент було вичерпано. Буквально в наступній атаці двічі бив по воротах Кучер. Спершу м’яч після його удару головою з лінії виніс Чеснаков, а за мить добивання захисника донеччан припало на спину Даллку. Та зрештою футболісти «Шахтаря» домоглися свого. На 90-й хвилині Бланко Лещук завдав удар з-за меж штрафного, Шуст відбив у бік, проте чудово зіграв Феррейра, який відправив м’яч саме в кут – 2:1.

«Шахтар» (Донецьк) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1

Голи: Коваленко (63), Феррейра (90) – Хльобас (27)

Попередження: Бернард (38), Коваленко (60), Феррейра (90+1) – Шуст (73), Зарічнюк (83), Одарюк (85)

«Шахтар»: Пятов - Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос (Зубков, 90+4), Коваленко (Феррейра, 67), Бернард (Тайсон, 46), Бланко Лещук

«Ворскла»: Шуст - Пердута, Даллку, Чеснаков (к), Ребенок, Ткачук, Кравченко, Одарюк, Шарпар (Зарічнюк, 81), Мякушко (Кунєв, 63), Хльобас

Інші результати туру:

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 1:2

«Олімпік» (Донецьк) – «Сталь» (Кам’янське) – 0:0

«Олександрія» (Олександрія) – «Волинь» (Луцьк) – 6:0

«Зірка» (Кропивницький) – «Дніпро» (Дніпро) – 1:1

«Чорноморець» (Одеса) – «Карпати» (Львів) – 1:0

«Шахтар» (Донецьк) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1

Підписатися на новини