Зустріч, на яку Харків чекав три роки

Національна збірна команда України провела відкрите тренування на стадіоні «Металіст» у Харкові напередодні товариського матчу із командою Сербії, який відбудеться 15 листопада о 21:00.

Футбольний вечір у переддень спарингу із Сербією розпочався із прес-конференції головного тренера Андрія Шевченка та захисника команди Артема Федецького. Коуч пообіцяв надати можливість зіграти у спарингу усім, хто не мав достатньо ігрового часу у кваліфікаційній грі зі збірною Фінляндії, яка завершилася перемогою українців з рахунком 1:0. Федецький же своїми відповідями на запитання журналістів продемонстрував, що скучив за грою і рветься у бій – демонструвати тренерському штабу та глядачам свої професіональні якості.

Тренувальна сесія «синьо-жовтих», як водиться останнім часом, розпочалася із незабутніх миттєвостей для дітей-переселенців, які мали нагоду взяти автографи та зробити пам’ятні кадри поряд із своїми улюбленцями. До традиційної фотосесії приєдналися і представники національної жіночої збірної команди.

Загалом, тренування української команди було відновлювального характеру і тяжіло до посилення ігрових зв’язків між футболістами. На фоні енергозатратного матчу із Фінляндією хлопці займалися безпосередньо тим, що їм подобається найбільше – грали у футбол. Для цього тренерський штаб Андрія Шевченка запропонував своїм підопічним заняття у квадратах, двосторонню гру та ігрові серії на пів-поля.

Не забували гравці національної команди і про вболівальників, які заповнили центральні сектори харківського стадіону, які не бачили наживо «синьо-жовтих» протягом трьох останніх років. Харківські прихильники футболу вигукували прізвище головного тренера та футболістів, а колишньому тренеру харківського «Металіста» Мирону Маркевичу, який наразі займає посаду голови Комітету національних збірних команд ФФУ, і взагалі влаштували справжню овацію. Поки Маркевич робив селфі з армією охочих фанів, гравці команди Артем Кравець та Андрій Пятов вибивали на трибуни футбольні м’ячі.

У цілому, святкова атмосфера, що панувала на «Металісті» під час відкритого тренування збірної України, засвідчила – на повернення до міста національної команди та міжнародних матчів тут дуже чекали. І вже завтра «синьо-жовті» спробують піднести своїм прихильникам подарунок у вигляді хорошої гри та перемоги над сильним суперником.

Підписатися на новини