Андрій Шевченко: «Усі запрошені гравці отримають шанс проявити себе»

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко дав передматчеву прес-конференцію напередодні товариської зустрічі із командою Сербії, яка відбудеться 15 листопада на стадіоні «Металіст» у Харкові.

Повернення збірної до Харкова

На початку діалогу із представниками мас-медіа Шевченко запевнив, що збірна Україна рада прибуттю до Харкова. Наставнику «синьо-жовтих» дуже приємно, що нарешті стадіон «Металіст» знову відкрито для матчів національної команди. Враховуючи, що завтра на харківській арені очікується серйозна підтримка на трибунах, збірній важливо підготуватися і показати хороший футбол у товариській зустрічі із командою Сербії.

Шанс отримає кожен із гравців

Головний тренер української команди ще не визначився зі складом на завтрашній спаринг, але, на його переконання, важливо дати можливість виступити футболістам, які не мали достатньо ігрового часу у поєдинку відбору ЧС-2018 із командою Фінляндії в Одесі: «Нам потрібно подивитися у справі кандидатів, будемо виходити з цього. Ті, хто запрошені до складу команди, отримають шанс проявити себе. Можемо навіть щось змінити в ігровій системі чи розташуванні футболістів на полі, для цього і потрібні товариські матчі. Збірна Сербії - хороший подразник і суперник для нас. Можливо, хтось вперше вийде у синьо-жовтій футболці, можливо, шанс отримає той, хто давно не грав. Важливо добре налаштуватися на цей матч».

Матч з Сербією – не пристрілка до Хорватії

Шевченко запевнив, що прийдешній спаринг із командою Сербії не є безпосередньою підготовкою до кваліфікаційного матчу із командою Хорватії, який відбудеться у березні 2017 року у Загребі. Адже ці збірні за системою гри демонструють зовсім різний футбол. «Серби грають у три захисники, а хорвати використовують чотири гравці позаду. У Сербії та Хорватії - різні формації та підхід до гри», - поділився коуч результатами аналізу гри суперників.

Що змінилося у збірній з появою Шевченка

Звичайно, збірній України не вдалося досягти очкового максимуму у чотирьох перших матчах відбору світової першості 2018 року. Але, на думку, Шевченка прогрес «синьо-жовтих» є беззаперечним, адже з першого дня роботи нового тренерського штабу було підключено чотири молодих гравці, які отримали шанс закріпитися в основному складі. «Ми омолодили команду, на Євро-2016 середній вік української збірної був 28, а вже зараз - 25. Але важливо, щоб кандидати до національної команди відповідали її рівню. Вони мають добре грати в клубах, причому протягом тривалого часу, а не двох-трьох ігор».

Також збірна змінила структуру і манеру гри. Команда намагається грати першим номером: більше тримати м'яч, частіше створювати атаки та бити по воротах, також використовувати сильні сторони, зокрема, фланги. Структура гри змінилася досить серйозно, відзначив керманич «синьо-жовтих».

Сильна група із лідерством Хорватії

«Наразі є лідер групи - Хорватія, але кожна команда може відібрати очки. Успіх буде залежати від кількості перемог за підсумками кваліфікації. Складність цієї групи в тому, що вона сформована без виключення із досить сильних колективів», - охарактеризував Шевченко турнірну ситуацію у групі «I».

Офіційний матч для Федецького

Також у спілкуванні із журналістами взяв участь захисник національної команди Артем Федецький, який наразі не отримує достатньо ігрової практики у німецькому «Дармштадті», аби конкурувати за позицію із Богданом Бутком. І саме тому завтрашня гра хоч і буде товариською, але не для Артема, якому необхідно продемонструвати перед тренерським штабом усі свої найкращі якості. «Ігрової практики у мене давно не було, є певні нюанси. Але мені потрібно працювати і доводити, що я не гірше за інших. У будь-якій ситуації необхідно виходити на поле і працювати на повну котушку», - висловив впевненість правий бек української збірної.

До речі, 31-річний Федецький дебютував за збірну України шість років тому саме на «Металісті», де проходив товариський матч із національною командою Литви. «Синьо-жовті» тоді перемогли з рахунком 4:0, а Артем отримав не тільки вісім хвилин ігрового часу, вийшовши на заміну замість Ротаня, а й прекрасні емоції від харківських прихильників футболу, які несамовито підтримували своїх улюбленців.

Футбол без вболівальників - ніщо

«Сподіваюся, завтра буде повний стадіон. Адже гра у футбол за порожніх трибун - ніщо. Особисто для мене цей матч буде офіційним. Сербія - хороша команда, і тому нам дуже потрібна підтримка 12-го гравця. Постараємося показати класний футбол і здобути перемогу», - пообіцяв присутнім захисник збірної України.

Підписатися на новини