«Бешикташ» - «Динамо»: нічия імені Циганкова

Київське «Динамо» здобуло перше очко у розіграші Ліги чемпіонів сезону 2016/2017 років. Чемпіон України зачепився за нічию у виїзному протистоянні із турецьким «Бешикташем» - 1:1.

Якщо порівнювати з останнім календарним матчем проти «Олімпіка», який «Динамо» виграло з розгромним рахунком 4:0, Сергій Ребров зробив у стартовому складі чотири зміни. Замість дискваліфікованого Сидорчука, а також Макаренка, Циганкова та Федорчука з перших хвилин вийшли Антунеш, Гармаш, Буяльський та Ярмоленко, причому останній одягнув капітанську пов'язку), а порівняно з матчем двотижневої давнини проти «Наполі» – три (Шовковського, Макаренка та Циганкова замінили дебютант євротурнірів Рудько, Морозюк та Буяльський).

Господарі, яких підганяли експресивні місцеві фанати, з перших хвилин побігли вперед, причому особливо активним був бразилець Таліска, раз за разом турбуючи дальніми ударами Рудька. Утім, Артур надійно ловив нескладні м'ячі, не даючи приводів хвилюватися вболівальникам «Динамо», які, як могли, підтримували команду на секторах стадіону.

На передматчевій прес-конференції наставник «Динамо» акцентував увагу на тому, що у «Бешикташа» є проблеми в обороні, однак «орли» практично не підпускали гостей до власних володінь, дозволяючи «біло-синім» хіба що подовгу розігрувати м'яч на власній половині поля. Натомість самі господарі потроху підбиралися до штрафного майданчика команди Сергія Реброва, й якщо не з гри, то зі стандартного положення відкрили рахунок. Корзун, який у середині першого тайму замінив травмованого Буяльського, необдумано порушив правила проти Абубакара в безпосередній близькості від власного штрафного майданчика, і Куарежма, немов рукою, майстерно поклав м'яча у верхній кут воріт.

Пропущений гол змусив динамівців активніше йти уперед, однак до ударів по воротах до перерви справа так і не дійшла. Більше володіючи м'ячем, гості не могли вийти з-під високого пресингу, який застосовували суперники, й усі атаки захлиналися після переходу на чужу половину поля.

Статистика першого тайму є більш ніж красномовною (7:0 за кількістю ударів, 3:0 за ударами в рамку воріт), що змушувало Сергія Реброва підібрати правильні слова в роздягальні, аби на другий тайм його підопічні вийшли з більшою впевненістю у власних силах.

І справді, з початком другої половини зустрічі динамівцям вдалося трохи вирівняти статистичні показники володіння м'ячем, а також «біло-сині» почали турбувати захисну лінію суперника разом із голкіпером. Врешті, тиск на ворота господарів дав свої плоди на 65-й хвилині, причому до взяття воріт призвів також стандарт – Рибалка навісив зі штрафного з правого флангу, а Циганков, який буквально кількома хвилинами раніше вийшов на поле з лави запасних, замкнув дальню стійку.

Зрівнявши рахунок, «біло-сині» отримали додаткову впевненість, натомість «стамбульські орли» почали нервувати. Почергово хапалися за голову той же Гармаш, Морозюк, а Ярмоленко, якого блискучим пасом урозріз вивели віч-на-віч із голкіпером, напевно, ще довго буде згадувати свій нереалізований момент. Замість того, аби повести в рахунку, динамівці забезпечили собі нервові останні хвилини, й добре, що кілька штрафних у безпосередній близькості від володінь гостей до небезпеки так і не призвів.

У підсумку, результативна нічия на виїзді, яка принесла перше очко до скарбнички «Динамо» й дозволила «біло-синім» залишити останній рядок у турнірній таблиці (у паралельному матчі «Наполі» вдома переграв «Бенфіку» – 4:2). Попереду на підопічних Сергія Реброва чекають спарені матчі з португальським клубом.

Ліга чемпіонів. Група «В»

«Бешикташ» (Стамбул, Туреччина) – «Динамо» (Київ, Україна) – 1:1

Голи: Куарежма (29) – Циганков (65)

Попередження: Адріано (40), Арслан (54) – Корзун (27), Гармаш (65), Віда (70)

«Бешикташ»: Фабрі – Бек, Марсело, Тошич, Еркін, Арслан (Інлер, 77), Хатчінсон (к), Куарежма, Таліска, Адріано (Тосун, 68), Абубакар (Фрай, 85)

«Динамо»: Рудько – Морозюк, Хачеріді, Віда, Антунеш, Рибалка, Ярмоленко (к), Гармаш, Буяльський (Корзун, 22), Гонсалес (Циганков, 62), Мораєс (Гладкий, 78)

Підписатися на новини